SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’nın yeni Başbakanı kim olacak?

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna’nın yeni Başbakanı olarak Ukrayna Parlamentosu Başkanı Vladimir Groysman’ı gördüğünü bildirdi.

Haber Giriş Tarihi: 10.04.2016 23:39
Haber Güncellenme Tarihi: 10.04.2016 23:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’nın yeni Başbakanı kim olacak?

Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk’ın istifa ettiğini ilan etmesinin ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna’nın yeni başbakanı görevinde kimi gördüğü ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ukrayna’nın yeni Başbakanı olarak Ukrayna Parlamentosu Başkanı Vladimir Groysman’ın atanacağı ümidinde olduğunu dile getiren Poroşenko, Başbakanlık görevine seçilecek her kişi ile çalışmaya hazır olduğunu belirtti.
 
Bugün 10 Nisan tarihinde Ukraynalı gazetecilere konuşan Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, “Atanacak her yeni başbakan ile çalışacağımı birçok kez tekrarlamıştım” dedi.
 
Poroşenko, “Koalisyonun kendisi hükümeti oluşturabiliyorsa, bunu yapsın, ben Vladimir Groysman dahil olmak üzere her başbakan ile çalışırım” diye kaydetti.
 
Ukrayna Maliye Bakanı Natalya Yaresko başkanlığında teknokratik hükümetin kurulması ile ilgili tekliflerin olduğunu bildiren Petro Poroşenko, “Maalesef konuyla ilgili tartışmalar yapıldığı zaman, Avrupa yanlısı olduklarını ilan eden partilerin parlamento gruplarının çoğu koalisyona katılmayı ve Yaresnko’nun adaylığını desteklemeyi reddetti, teknokratik hükümet kurma şansları kalmadı, ama Salı günü koalisyonun sağlanması gerektiği ve sunulan Başbakan adayının olması gerektiği kanaatindeyim” diye belirtti.
 
Cumhurbaşkanı Poroşenko, “Bunun Vladimir Groysman olacağını bekliyorum, ama her Başbakanı ile çalışacağım” diye vurguladı.
 
Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, bugün 10 Nisan günü istifa kararını açıkladı. Yeni Başbakan atanana kadar Başbakanlık görevini Ukrayna Parlamentosu Başkanı Vladimir Groysman yerine getirecek.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.