SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna’nın yeni gümrük kanunu işleri basitleştirdi

Haber Giriş Tarihi: 06.06.2012 17:54
Haber Güncellenme Tarihi: 06.06.2012 17:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna’nın yeni gümrük kanunu işleri basitleştirdi
5 Haziran Akmescit’te yapılan basın toplantısında Kırım Gümrük Başkanı Vasiliy Naboka, 1 Haziran 2012’den itibaren kabul edilen yeni gümrük kanunu gümrük işlemlerinin basitleştirmesini sağlayacağını açıkladı.
Naboka’nın sözlerine göre tasarının temeli AB ülkeleri, Kyoto Sözleşmesi ve DTÖ (Dünya Ticaret Örgütü) Gümrük Kanununların kurallarına dayanmakta.
Vasiliy Naboka, “Yeni kanun kontrol geçişi için gümrük idaresine sunulan belgelerin tam listesini belirliyor. Gümrük kontrolü ve yolsuzluk geçiş sırasında fiziksel ve yasal kişilere öznel ve taraflı bir tutumu azaltır.” Dedi.
Yeni yasa büyük ölçüde yersiz kontrollerin yapılması olasılığını azaltabileceği, çünkü kanunda planlanmış ve planlanmamış teftişlerin, tarafların hak ve yükümlülükleri gibi başlıklar yer alıyor.
Ayrıca, basın toplantısında Kırım Gümrük Dairesi Başkanı Roman Kriçevskiy yeni tasarının yararlı haklarını anlattı.
Kriçevskiy, “ Yeni kanun gümrük işlerine ayrılan zamanın azalmasını sağlar, eski kanuna göre gümrük işleri 2 saat ila bir gün arasında sürerken, şimdi bu iş 4 saatte yapılacak ve sadece bazı durumlada bu zaman artabilecek. Yasal düzeyde elektronik beyan sistemi tanımlandı.” dedi.
Asibe İbadullayeva
 
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.