SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Özel Temsilcisi Volker Moskova’ya gidiyor

ABD’nin Özel Ukrayna Temsilcisi Kurt Volker’in Moskova’da bir görüşme yapacağı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 07.08.2017 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 07.08.2017 11:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Özel Temsilcisi Volker Moskova’ya gidiyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın Ukrayna Özel Temsilcisi Kurt Volker’in yakın zamanda Moskova’ya ziyaret için geleceğini bildirdi.
 
Manila’da ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile bir araya geldikten sonra gazetecilere açıklama yapan Sergey Lavrov, “Görüşme sırasında, hem ABD Başkanı hem Dışişleri Bakanı’nın ABD’nin Ukrayna Özel Temsilcisi Volker’in Moskova’ya geleceğini vaat ettiğini hatırlattık. Rex Tillerson, temsilcimiz Vladislav Surkov ile benzer bir temasın planlanmış olduğunu ve yakın zamanda gerçekleştirileceğini doğruladı” diye kaydetti. 



157812



Lavrov, “Bu çok ilginç olacak, çünkü Volker bugüne kadar Kiev, Paris, Berlin, Londra dahil birçok başkenti ziyaret etti ve ABD Özel Temsilcisi’nin günümüzdeki durum ile ilgili nasıl bir görüş oluşturduğunu çok merak ediyoruz” diye devam etti.
 
ABD’nin Ukrayna Özel Temsilcisi Kurt Volker, 23 Temmuz tarihinde Donbas bölgesini ziyaret etmişti. Volker, ABD’nin Donbas’taki çatışmanın bir ülke içi çatışma olmadığını, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı saldırı eylemi olduğunu anladığını kaydetti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.