SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Parlamentosu’ndan terörle mücadele operasyonuna destek

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2014 15:53
Haber Güncellenme Tarihi: 16.04.2014 22:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Parlamentosu’ndan terörle mücadele operasyonuna destek

Ukrayna Parlamentosu, 16 Nisan’da kapalı oturumu sırasında doğu bölgelerinde terörle mücadele operasyonuna destek hakkında kararname kabul etti.

Ukrayna 1. Başbakan Yardımcısı Vitali Yarema, basına yaptığı açıklamada, “Doğu’da emniyet güçleri, Savunma Bakanlığı ve tüm kuvvetlerin Ukrayna devletinin bütünlüğü ve düzenini sağlamaya yönelik faaliyetlerini desteklemeye ilişkin kararname kabul edildi” dedi. Yarema, oturum sırasında Doğu Ukrayna’da meydana gelen durum nedeniyle olağanüstü hal ilan edilmesi konusunun ele alınmadığını kaydetti ve Savunma Bakan Vekili Mihail Koval’in Ukrayna’nın doğusuna gittiğini bildirdi.

Ukrayna’da Silahlı Kuvvetlerin kullanımıyla geniş çaplı terörle mücadele operasyonu başlatıldı. 13 Nisan’da Ukrayna Cumhurbaşkan Vekili Oleksandr Turçinov, Ukrayna Milli Güvenlik ve Sabunma Kurulu’nun ülkede terör karşıtı operasyonun yürütülmesi ile ilgili kararın hayata geçirilmesi ile ilgili kararı imzaladı.

10 Nisan’dan itibaren Rusya yanlısı ayrılıkçı güçler Ukrayna’nın doğu bölgesinde sistemli şekilde idari binaları, emniyet ve Ukrayna Güvenlik Servisi binalarını ele geçirmeye başladılar.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.