SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna Parlamentosu Sea Breeze 2010 tatbikatına onay verecek

Haber Giriş Tarihi: 31.03.2010 09:45
Haber Güncellenme Tarihi: 31.03.2010 09:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna Parlamentosu Sea Breeze 2010 tatbikatına onay verecek
Yeni Ukrayna Savunma Bakanı Mihail Yejel, Ukrayna Parlamentosunun 2010 yılında Ukrayna ve ABD’nin ortak Sea Breeze askeri tatbikatının gerçekleştirilmesine izin vereceğini açıkladı.
Savunma Bakanlığının Narodnaya Armiya (Ulusal Ordu) adlı resmi gazetesinde yer alan bilgilere göre, “Söz konusu tatbikatlar Ukrayna donanması için son derece yaralı idi ve böyle olmaya devam edecek. Bu yöndeki çalışmalarımızı mutlaka sürdüreceğiz” şeklinde açıklama yapan Yejel, “Ülke yönetimi ve Savunma Bakanlığının bu konudaki tutumu sabittir. Üstlendiğimiz uluslar arası yükümlülükler çerçevesinde çalışmaya devam edeceğiz, gerekli belgeler paketi hazırlanmıştır” dedi.
Savunma Bakanı Yejel, önümüzdeki günlerde konunun Parlamentoda onaylanacağını belirtti.
Daha önce 23 Haziran'da Ukrayna Deniz Kuvvetleri, 13-26 Temmuz 2009 tarihlerinde gerçekleştirilmesi planlanan Ukrayna ve ABD’nin ortak Sea Breeze 2009 askeri tatbikatının yapılmayacağını resmi olarak açıklamıştı. İptal kararının Ukrayna Parlamentosunun yabancı askeri birliklerin Ukrayna içerisinde tatbikat iznini bu zamana kadar çıkarmaması ve tatbikat hazırlıkları için belirlenen son tarihin geride kalmasından kaynaklandığı bildirilmişti.
Rıdvan Calilov

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.