SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna, Rusya'nın yaptırımlarına karşılık verecek

Ukrayna, Rusya’ya karşı yaptırımları 1 Ocak’tan sonra uygulayabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2015 11:41
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2015 11:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Rusya'nın yaptırımlarına karşılık verecek

Ukrayna Bakanlar Kurulu, Rusya’ya karşı yaptırımları uygulama hakkın hükümete vermeyi öngören kanun tasarısını Parlamentoya sundu.

Söz konusu tasarı ile ilgili konuşma yapan Ukrayna Başbakanı Arseniy Yatsenyuk, “Bu kanun tasarısının kabul edilmesi durumunda Ukrayna Bakanlar Kurulu, 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren Rusya Federasyonu’na karşı aynı yaptırımları uygulayacak. Biz, Ukrayna’nın iç piyasasını koruyacağız” dedi.

Bahse konu olan kanun tasarısı, 291 evet oyu ile kabul edildi. Böylece Ukrayna, saldırgan devlete karşı daha çok baskı uygulayarak kendi ekonomisini daha iyi savunabilecek duruma geldi.

Ukrayna milletvekilleri, Ukrayna’da kriz yaşanmasına rağmen ülkede Rus iş adamlarına ait şirketlerin faaliyet gösterip gelişmeye devam ettiğini hatırlatıp hükümetten gerekli tedbirlerin alınmasını talep etti.

Oylamadan sonra konuşma yapan Arseniy Yatsenyuk, “Rusya’nın Ukrayna’da üretilen ürünlere karşı uyguladığı ambargo, Rusya Federasyonu’nun ilk kararı değil” dedi. Yatsenyuk, Rusya’nın 10 yıl boyunca Ukrayna’ya baskı uygulayarak Ukrayna ekonomisinin gelişmesine engel olduğunu da kaydetti.

Daha önce Rusya yönetimi, Ukrayna’nın AB ile Ortaklık Anlaşması'nın yürürlüğe girmesi durumunda Ukrayna’ya karşı ambargo uygulayacağını açıklamıştı.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.