SON DAKİKA
Hava Durumu

UKRAYNA ŞEHİRLERİNİN BELEDİYE BAŞKANLARI “NAFTOGAZ” ŞİRKETİNE KARŞI DAVA AÇIYOR VE ZARAR TAZMİNATINI

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2006 11:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2006 11:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
UKRAYNA ŞEHİRLERİNİN BELEDİYE BAŞKANLARI “NAFTOGAZ” ŞİRKETİNE KARŞI DAVA AÇIYOR VE ZARAR TAZMİNATINI
Ukrayna Şehirleri Birliğine giren şehirlerin belediye başkanları, Ukrayna Verkhovna Rada ve Ukrayna Cumhurbaşkanına, en yakın Milli Güvenlik ve Savunma Şurasında ele alınması üzere gaz fiyatları ile ilgili başvurularını ilettiler. Bunun hakkında Zaporijja şehir icra komitesinde bilgi verdiler.
Kiev ile görüşülmesi için Şehirler Biriliği çerçevesinde Enereji ve Tarifeler Koordinasyon Şurası oluşturuldu. Şuranın birincil görevi – Ukrayna Verkhovna Rada’nın tüm Milletvekilleri grubu ile görüşmeler yaparak problemi anlatmak. Ukrayna’nın Belediye Başkanları Milli Güvenlik ve Savunma Şurasının toplanmasını talep ediyorlar. Belediye Başkanları gaz fiyatlarındaki zamların temelsiz olduğunu düşünüyor ve ülkedeki gaz tekelci “Naftogaz”dan zararların tazmin edilmesini istiyorlar.
Belediye başkanları “Naftogaz”a karşı zararların tazmini için müşterek dava açtılar.
Bilindiği üzere Enerji Düzenlemeleri Milli Komisyonu gaz fiyatlarının %85 oranında yükseltilmesine dair Ukrayna Bakanlar Kurulu kararını onayladı. Ukrayna Şehirler Birliği üyeleri, bunun yürürlüğe girmesi ukrayna’yı uzun vadeli krize sokacağını düşünüyorlar. Zaporijja belediya Başkanı Kartaşov, insanların bu fiyatları ödemeye hazır olmadıklarını söyledi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.