SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna temsilcilerinden önemli talep

Ukrayna temsilcileri AKPM’nin Meclis’in yasaklama kararının kınanmasını isteyecek.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 16:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna temsilcilerinden önemli talep

Ukrayna milletvekili, Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları, Ulusal Azınlıklar ve Etnik İlişkiler Komitesi Başkan Yardımcısı Georgiy Logvinskiy kendi facebook sayfasında Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi'nin (AKPM) Meclis’in yasaklanmasını Kırım'ın köklü halkı Kırım Tatar halkının haklarının ihlali olarak kabul edeceği umudunu dile getirdi.

Logvinskiy, "Biz AKPM’in henüz yeni alınan Meclis’in radikal bir örgüt olarak yasaklanması kararının kınanması ve uluslararası normların, Kırım Tatar halkının haklarının sistematik ihlalinin bir göstergesi olduğunun kabul edilmesi için mücadele edeceğiz'' diye kaydetti.

Diplomat ayrıca Savçenko’nun serbest bırakılması taleplerine de yanıt vermeyen Rus adalet sisteminin temsilcilerine karşı belki de vize reddi ve hesapların dondurulması gibi özel şahsi yaptırımlar uygulanabiliceğini belirtti.

Yukarıda bahsedilen konuların 21 Nisan Perşembe günü düzenlenmesi planlanan AKPM toplantısında görüşüleceği bildirildi.

13 Nisan 2016 tarihinde Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın sözde Savcısı Natalya Poklonskaya’nın, “Kırım Tatar Milli Meclisi’nin faaliyetlerini askıya alınması ile ilgili” kararı yayınladığı öğrenildi. “Aşırıcı (radikal) Faaliyetlere Karşı Mücadele İlgili” Federal Kanununun 9. ve 10. maddelerine atıfta bulunduğu belgede sözde savcı Poklonskaya, karar metninde Rus propagandasına uygun şekilde Kırım Tatarlarının özyönetim organını "sivil toplum kuruluşu" gibi göstermeye çalışarak, “Bir sivil toplum kuruluşunun hakları askıya alınıyor. Bu karar doğrultusunda ilgili kuruluşun tüm devlet veya belediye tarafından sunulmuş toplu iletişim araçlarını kullanması yasak, toplu etkinlik düzenlemesi, banka mevduatları kullanması ve herhangi bir faaliyette bulunması yasak. Kuruluşun herhangi bir propagandasının yapılması da yasak...” açıklamasında bulundu.

18 Nisan tarihinde Rusya Federasyonu Adalet Bakanlığı’nın resmi internet sitesinde , “Aşırıcı (radikal) faaliyetler gerçekleştirmesi nedeniyle faaliyetleri askıya alınan dini ve sivil toplum kuruluşları listesine “Kırım Tatar Milli Meclisi” sivil toplum kuruluşu da eklendi'' açıklamasının yapıldığını hatırlatalım. Söz konusu sivil toplum kuruluşu listeye, Kırım Savcısının Kırım Tatar Milli Meclisi’nin faaliyetlerinin askıya alınmasına ilişkin kararı üzerine dahil edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.