SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukrayna ve Rusya, bin metreküp gaz için 230 dolar fiyat konusunda anlaşmak üzere

Haber Giriş Tarihi: 17.11.2011 09:43
Haber Güncellenme Tarihi: 17.11.2011 09:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna ve Rusya, bin metreküp gaz için 230 dolar fiyat konusunda anlaşmak üzere
KİEV (QHA) – Ukrayna ve Rusya, Ukrayna için indirimli gaz fiyatının belirlendiği yeni anlaşmayı imzalamayı planlıyor.

İsmini açıklamayan Ukrayna Hükümetindeki kaynağın verdiği bilgiye göre yeni anlaşma, Rusya’nın Ukrayna’ya bin metreküp gaz için 220-230 dolar civarında fiyat uygulamasını öngörüyor. Kaynağın verdiği bilgiye göre şu anda anlaşma üzerinde yapılan çalışmalar, teknik detayların tamalanması aşamasında bulunuyor. Bu çalışmalar tamamlandıktan sonra anlaşma imzalanacak.
Gaz fityatı, son zamanda Ukrayna ile Rusya arasında tartışma konusu oldu. Rusya Hükümeti, Ukrayna için, iki ülke arasında 2009 yılında imzlanan anlaşmaya göre hesaplanan gaz fiyatını uyguluyor. Ukrayna yönetimi ise gaz fiyatının 2010 yılında imzalanan ve Karadeniz Filosunun Sivastopol’de (Akyar) konuşlandırma süresinin 2042 yılına kadar uzatılması karşılığında gaz fiyatına indirim öngören Harkiv Anlaşmasına göre hesaplanması gerektiğini öne sürüyor. Ukrayna Başbakan 1. Yardımcısı Andrey Klyuyev, 2012 Devlet Bütçesinde Rusya’dan gelecek bin metreküp gaz fiyatı 414-416 dolar olarak belirlendiğini açıklamıştı.
Ukrayna Başbakanı Nikolay Azarov, Ukrayna’ya indirimli gaz fiyatının uygulanmasını öngören yeni anlaşma konusunda Rusya ile Ukrayna arasında yapılan görüşmelerin detaylarını açıklamadı. Azarov, “Görüşmeler tamamlandıktan sonra her şeyi açıklarız” dedi.

Venera Mamutova-Osman Bayramaliyev


QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.