SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalı polisler Türkiye’de eğitilecekler

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret kapsamında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la yaptığı görüşme esnasında iki ülkenin polisleri arasında mesleki deneyim alışverişi hakkında anlaştı.

Haber Giriş Tarihi: 23.05.2016 23:19
Haber Güncellenme Tarihi: 23.05.2016 23:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalı polisler Türkiye’de eğitilecekler

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Türkiye’ye gerçekleştiği ziyaret kapsamında Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la görüştü.

Petro Poroşenko görüşme sırasında Türk tarafının Ukraynalı polisler için verecekleri eğitim hakkında anlaşmaya varıldığını kaydederek, “Toplam olarak 3 bin Ukraynalı polis yakın zamanda Türkiye’de eğitim görecek” diye bildirdi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı bu tür bir işbirliğinin çok yararlı olduğuna dikkat çekerek, “eğit ve donat” eğitim programı çerçevesinde Ukraynalı polislere gerekli uygun ekipmanın da sağlanacağından bahsetti.

Buna ek olarak, Ukrayna ve Türkiye Cumhurbaşkanları makine mühendisliği, uçak yapımı ve savunma sanayi alanında yeni projeler hakkında da konuştular.

Ayrıca Poroşenko, Ukraynalıların Türkiye'de sürekli kalabilmeleri için ulusal vize geçerliliğinin 90 güne kadar arttırılması hakkında anlaşıldığını duyurdu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.