SON DAKİKA
Hava Durumu

Ukraynalılardan AİHM'ye Rusya'nın saldırısı nedeniyle 600 dilekçe

Haber Giriş Tarihi: 29.08.2015 11:48
Haber Güncellenme Tarihi: 29.08.2015 12:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukraynalılardan AİHM'ye Rusya'nın saldırısı nedeniyle 600 dilekçe

Ukrayna Adalet Bakanlığı, vatandaşlara Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne bireysel dava dilekçeleri hazırlama konusunda yardımcı oluyor. 

Ukrayna Adalet Bakanı Pavlo Petrenko, Ukrayna Bakanlar Kurulu’nun 28 Ağustos tarihinde yapılan toplantısında, “Bugüne kadar Ukrayna vatandaşlarının Ukrayna Adalet Bakanlığı ile birlikte hazırlanan 600 dilekçesi Avrupa Mahkemesi’ne verildi” diye bildirdi. 

Ukrayna’nın Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne Rusya’ya karşı 4 dava dilekçesi verdiğini belirten Petrenko, söz konusu dilekçelerde hem Kırım’ın işgali hem Donbas’taki askeri çatışmalar sonucu insan hakları ihlallerinden söz edildiğini kaydetti. 

Ayrıca Adalet Bakanı Pavlo Petrenko, Ukrayna’nın Rusya Federasyonu’nun Birleşmiş Milletler Uluslararası Mahkemesi’nde askeri saldırı ve Kırım’ın işgali için cezalandırılmasının yolunu bulacağı kanaatinde olduğunu belirtti. 

Daha önce Ukrayna’nın, Avrupa İnsan Hakları Komisyonu, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Komitesi ve Avrupa İşkence ve İdamla Mücadele Komitesi’ne Rusya’ya karşı dava dilekçesi verdiği açıklanmıştı. Söz konusu dilekçelerde, Kırım’da bulunan Ukrayna vatandaşlarının Rusya vatandaşlığı edinmeye zorlandıklarından, insan kaçırma ve cinayet olaylarından söz edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.