SON DAKİKA
Hava Durumu

Varol Amet resmen milletvekili adayı

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2012 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2012 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Varol Amet resmen milletvekili adayı
Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği (RMTTDB)'nin eski başkanı Varol Amet, 9 Aralıkta gerçekleştirilecek olan genel seçimlerde Romanya Parlamentosunun alt kanadı olan Temsilciler Meclisinde Kırım Tatar azınlığa ayrılan 1 milletvekili koltuğu için yarışacak.

Romanya Merkez Seçim Komisyonu, Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği tarafından teklif edilen Av. Varol Amet'in adaylık başvurusunu onayladı.

Varol Amet, Haziran ayına kadar 4 yıl boyunca RMTTDB'nin başkanlığını yapmıştı. RMTTDB'nin Genel Kurulunda Varol Amet görevini sağcı Büyük Romanya partisinin eski milletvekili Celil Esergep'e devretmişti.

Varol Amet, yaptığı açıklamada, “Seçimler iple çekiyorum. Birlik başkanı olarak yaptığım çalışmalar toplumumuz tarafından olumlu karşılandığını umuyorum ve bunun karşılığında çok sayıda oy alacağımı düşünüyorum.” dedi.

Varol Amet kimdir?

Köstence Barosunda kayıtlı olan Av. Varol Amet, 9 Aralık 1972 tarihinde Köstence'de doğdu. Amet,  Bükreş'te hukuk eğitimini tamamladıktan sonra hukukçu olarak noterde ve hukuk bürolarında çalıştı. Kamu yönetimi alanında yüksek lisans yaptı. 2006-2007 yıllarında öğretim görevlisi olarak çalıştı. 2007 yılında avukat olarak Köstence Barosunda üye oldu. 2012 yılında işletme alanında master diploması aldı.

1998 yılında Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliğine üye olan Varol Amet, 2008 – 2012 yılları arasında birliğin genel başkanlığını yaptı.
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.