SON DAKİKA
Hava Durumu

Venezuela'da yüzlerce kişi askeri mahkemelere sevk edildi

Geçen hafta yüzlerce Venezuelalı'nın tutuklanarak, yargılanmak üzere gizli askeri mahkemelere çıkarıldığı iddia ediliyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.05.2017 16:29
Haber Güncellenme Tarihi: 09.05.2017 16:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Venezuela'da yüzlerce kişi askeri mahkemelere sevk edildi

Geçen hafta (1-7 Mayıs) yüzlerce Venezuelalı'nın tutuklanarak, yargılanmak üzere gizli askeri mahkemelere çıkarıldığı iddia ediliyor. Bu durum, her geçen gün daha da artan toplumsal muhalefet ve kalabalıklaşan sokak gösterilerinin ortasında Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun iktidarı kaybetmemek adına geliştirdiği yeni manevrası olarak değerlendiriliyor.



155542



Tutuklanan göstericilere, "ayaklanma" ve "iktidarı aşağılama" gibi suçlarla söz konusu mahkemelerde saatler içinde mahkumiyet kararı verildiği ifade edildi. Maduro'nun rakibi ve Miranda Eyalet Valisi Henrique Capriles, "Bunlar diktatörlük zamanları." ifadesini kullandı. Geçen hafta Carabobo eyaletine bağlı Valencia ve diğer şehirlerde gerçekleşen yağma olayları sırasında 780 kişi gözaltına alınmıştı. Bunlardan 251'inin askeri mahkemelere sevkedildiği ortaya çıktı. Mahkemelerin halka kapalı şekilde gerçekleştirildiği öğrenilirken, ulusal hükümet mahkumiyet kararları ile ilgili bilgi vermekten kaçınıyor.



Maduro yönetiminin İçişleri Bakanı Nestor Reverol hükümetin uygulamalarını savunarak, ülkedeki sağcıların askeri bir suç olan isyan girişiminde bulunduğunu iddia etti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.