SON DAKİKA
Hava Durumu

Vergi geliri en çok pazardan geliyor

Haber Giriş Tarihi: 18.09.2007 13:01
Haber Güncellenme Tarihi: 18.09.2007 13:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Vergi geliri en çok pazardan geliyor
Kırım Vergi Dairesi basın servisinin bildirdiğine göre, 2007 yılı 8 ayı boyunca yerel vergi dairelerinden şehir, bölge ve köy bütçelerine gelen gelirler 21,6 milyon grivna olup geçen yıla göre %19 daha fazla.

Yerel vergi daireleri ve Kırım Özerk Cumhuriyeti gelirlerinin %63’nü (13,6 milyon grivna) pazardan gelen gelirler oluşturmakta olup geçen yıla göre %18 artmış bulunmakta. Belediye hizmetlerin vergi gelirleri 3,9 milyon, bu ise %6’lık artışa tekabül ediyor. Bu yıl pazar vergisi gelirleri 2,2 milyon, araç parkı geliri ise 757 bin grivna oldu. Yerel sembolleri kullanma gelirleri 148 bin grivna olup %42 artmış durumda.

Kırım Özerk Cumhuriyeti Vergi Dairesi Başkan Yardımcısı, “Bu yıl yerel yönetim organları, vergi dairesi mensuplarının yerel vergi miktarının belirlenmesi ve toplanması ile ilgili tavsiyelerine ilgi gösterdi. Tatil bölgelerinde ve ulaşımdan vergi toplama kaldırıldı ise de, 51 tatil beldesinin kendi bölgelerinde vergi toplama kararını aldı. Bunun sayesinde yarım milyondan fazla grivna toplandı. Tavsiyelerimize göre Akmescit, Sak, Canköy ve Canköy bölgelerinde pazarlardan elde edilen vergi miktarı arttırıldı. Yerel meclisler tarafından araç parklarında düzenin getirilmesi sonucunda vergi gelirleri Akmescit veYalta’da arttı”dedi.

Çeviri: Lilya Emiruseinova
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.