SON DAKİKA
Hava Durumu

Vladimir Putin, maaşını düşürdü

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2015 15:25
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2015 15:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Vladimir Putin, maaşını düşürdü

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Devlet Başkanı, Başbakan ve Devlet Başkanı İdaresi’nin görevlilerinin maaşını düşürdü.

Putin’in imzaladığı ilgili kararname, 6 Mart Cuma günü Kremlin’in resmi internet sayfasında yayınlandı.

Söz konusu belgeye göre, Rusya’nın Devlet Başkanı, Başbakanı, Soruşturma Komitesi Başkanı, Devlet Başkanı İdaresi görevlilerinin maaşı yüzde 10 düşürüldü.

Vladimir Putin,  27 Şubat'ta Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi toplantısında bütçe harcamalarındaki kesinti nedeniyle maaşları düşürme kararını açıklamıştı.

Devlet Başkanlığı'nın internet sitesinde verilen bilgiye göre, Putin ve diğer yöneticilerin aylık maaşı, aylık ve üç aylık ikramiyeleri geriye dönük olarak 1 Mart 2015 tarihinden geçerli olmak üzere yüzde 10 azaltıldı.

Daha önce Rusya Devlet Duması, 2015 yılının bütçesinde düzeltmeler yapıldığından dolayı milletvekillerinin maaşlarını azaltma talebinde bulunmuştu.

Rus RBC ajansının verilerine göre 2014 yılında yapılan zamdan sonra Rusya Devlet Başkanın maaşı 715 bin ruble (12 bin dolar), Başbakanın ve Federasyon Konseyiile Devlet Duması Başkanlarının maaşı 570 bin (9,5 bin dolar) ruble oldu.

Zamdan önce Savunma Bakanı, İçişleri Bakanı, Olağandışı Bakanı, FSB Başkanı, Göç Servisi Başkanı ve Uyuşturucu Kontrol Servisi Başkanının maaşı 785 bin ruble idi. Diğer Federal Bakanlarının maaşları ise 420 bin ruble idi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.