SON DAKİKA
Hava Durumu

Yabancı gemiler Ukrayna yasalarını ihlal etmeye devam ediyor

Palau, Sierra Leone, Togo, Komorlar ve Tanzanya bayrakları altındaki gemiler Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki limanlara giriş yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 19.09.2017 10:18
Haber Güncellenme Tarihi: 19.09.2017 10:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yabancı gemiler Ukrayna yasalarını ihlal etmeye devam ediyor

Ağustos ayında 34 yabancı geminin Rusya tarafından işgal edilen Kırım’daki limanlara yasa dışı giriş yaptığı kayda geçirildi. 
 
Ukrayna İşgal Edilen Bölgeler ve İç Mülteciler Bakanlığı Basın SErvisi’nden yapılan açıklamada, “Toplam olarak gemiler Kerç ve Sivastopol limanlarına 77 giriş yaptı. Aralarından 23 gemi Rus bayrağı altında 11’i başka devletlerin bayrakları altında” denildi.
 
Yarımadanın işgali yüzünden faaliyetleri askıya alınan Kırım’daki limanlara Ağustos ayında Palau, Sierra Leone, Togo, Komorlar ve Tanzanya’nın gemileri girdiğini belirten Bakanlık, Temmuz ayında işgal edilen Kırım’daki limanlara girerek Ukrayna yasalarını ihlal eden yabancı gemilerin sayısının 597 olduğunu hatırlattı.



158026



İşgal Edilen Bölgeler ve İç Mülteciler Bakanlığı, “Yabancı ülkelerin bayrakları altında olan gemilerin Kırım Özerk Cumhuriyeti ve Sivastopol’de bulunan kapalı deniz limanları ve terminallerine gimresi uluslararası normların ihlali, Ukrayna’nın egemenliğini baltayıcı eylemler ve Ukrayna yasalarının ihlali olarak değerlendiriliyor” diye kaydetti.
 
Benzer yasa ihlalleri için gemi sahipleri, operatörleri ve kaptanları cinai sorumluluk dahil olmak üzere cezalandırılacak.
 
Bakanlık, geçici olarak Rus işgali altında bulunan yarımadadaki limanların Ukrayna Bakanlar Kurulu’nun 30 Nisan 2014 tarihli talimatı ve Ukrayna Altyapı Bakanlığı’nın 16 Haziran 2014 tarihli kararı uyarınca kapatıldığını belirtti.
 
Rusya'nın Kırım'ı işgal etmesinden sonra Ukrayna Devlet Deniz ve Nehir Ulaştırma Müfettişliği, Ukrayna’nın Kırım’da bulunan Kezlev, Kerç, Akyar, Kefe ve Yalta’daki limanları uluslararası trafiğe kapattı. Ardından Ukrayna Bakanlar Kurulu, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’da bulunan Sivastopol, Kezlev (Yevpatoriya), Yalta, Kefe (Feodosiya) ve Kerç limanlarını, yabancı gemilere açık limanlar listesinden çıkardı.
 
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nun, Kırım'ın Rusya tarafından işgalini tanımamasına ilişkin bildiriyi kabul etmesinden sonra, ulaştırma şirketlerinin, işgal edilen yarımadaya uçak veya gemi seferi düzenlemesi yasaklandı. Uluslararası normlar ve Ukrayna mevzuatı gereğince, söz konusu normların ihlal edilmesi durumunda, ulaştırma aracına el koyma ve şirkete uluslararası sefer düzenleme yasağı gibi ciddi yaptırımlar uygulanabilir.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.