SON DAKİKA
Hava Durumu

Yalta Belediye Başkanı sebze pazarının özelleştirilmesini istemiyor

Haber Giriş Tarihi: 08.09.2007 10:01
Haber Güncellenme Tarihi: 08.09.2007 10:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yalta Belediye Başkanı sebze pazarının özelleştirilmesini istemiyor
Bu günlerde Yalta belediye binası önünde sebze pazarının çalışanları grev yaptı.

Grev, Yalta girişimcileri birliği tarafından düzenlendi. Grev katılımcıları, yeterince kar getirmediği ve gelirlerin Devlet bütçesine değil de başkaların cebine girdiği gerekçesini göstererek merkez sebze pazarını “Yalta girişimcisi” adlı şirketinin yönetimine veya kiraya verilmesini talep etti.

Yalta belediye meclisi basın servisinin bildirdiğine göre, girişimciler birliği 1 Eylül günü yatırım projesini ve pazarın tadilatı için 40-50 milyon grivnayı bulabileceğini garanti eden belgeleri sunacağı hakkında şehir yönetimi ile anlaştı. Ancak belediye başkanı Sergey Brayko, pazarın özel ellere geçmesine karşı.

Brayko, “Toplantı öncesi bana girişimciler birliğinden gelen belgeler verildi, ancak onları henüz incelemedim. Henüz her hangi bir görüşme yapılmadan, hemen protesto yapıldı. Bu durumda karar nasıl alınabilir ki? Pazarı kiraya veya yönetime vermemizi zorlamak istiyorlar. Ancak pazarın “Yalta girişimcisi” gibi ticari bünyeye verilmesi imkansız. Pazar ortak ve ortak olmaya devam edecek” dedi.

Çeviri: Lilya Emiruseinova
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.