SON DAKİKA
Hava Durumu

Yanukoviç, AB’yi Rusya’ya bağlayan yolların kaliteli olmasını istedi

Haber Giriş Tarihi: 29.03.2010 11:01
Haber Güncellenme Tarihi: 29.03.2010 11:01
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yanukoviç, AB’yi Rusya’ya bağlayan yolların kaliteli olmasını istedi
2012 Avrupa Futbol şampiyonasına hazırlık çalışmalarından sorumlu Ukrayna Başbakan Yrdımcısı Boris Kolesnikov, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in ülkedeki karayolu kalitesinin arttırılarak ülkenin doğu ve batı sınırı arasındaki yolculuğu 13-14 saate indirilmesi talimatını verdiğini açıkladı.
ForUm’da yer alan bilgilere göre, “Cumhurbaşkanı Kiev ile batı sınırı arasındaki yolculuk süresini 6, başkentle doğu sınırı arasındaki yolculuk süresini ise 7 saate indirme talimatı verdi” şeklinde konuşan Kolesnikov, “Amacımız, Ukrayna’yı batısından doğusuna 13-14 saatte geçilebilecek düzeye çıkarmaktır” dedi.
Aynı zamanda ciddi onarıma muhtaç olan karayollarının ancak rekonstrüksiyonlarının yapılması sayesinde ülkenin tüm transit potansiyelini kullanma imkânının olacağını vurgulayan Kolesnikov, “Demiryollarımızın tamamen yüklü olduğu bir zamanda karayolu transit imkânlarının ülkemize sağlayabileceği olanakları bir düşünün! Bundan dolayı Ukrayna üzerinden Rostov, Bakü, Kafkasya’nın Karadeniz kıyısı ve Orta Asya’ya karayolu koridorları büyük ilgi görecek” dedi.
Rıdvan Calilov

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.