SON DAKİKA
Hava Durumu

Yanukoviç: Amacım Ukrayna ile Rusya arasındaki ilişkileri düzeltmek

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2010 14:27
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2010 14:27
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yanukoviç: Amacım Ukrayna ile Rusya arasındaki ilişkileri düzeltmek
Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, bugün (5 Mart) Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev ile yaptığı görüşmede “Benim Ukrayna Cumhurbaşkanı olarak amacım Rusya ile ilişkilerimizi olumlu yöne çevirmek” dedi.
Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Medvedev, görüşmede Yanukoviç’in Ukrayna Cumhurbaşkanlığına gelmesiyle Rusya ile Ukrayna arasındaki ilişkilerin düzeleceğini umut ettiğini belirtti. Medvedev, “Umarım, Yanukoviç’in iktidara gelmesiyle daha önce aramızdaki ilişkilerde yer alan olumsuzluklar kalkacak” dedi.
Viktor Yanukoviç, Moskova’da resmi ziyarette bulunuyor. Ukrayna heyetinde Ukrayna Cumhurbaşkanı İdaresi Başkanı Sergey Lyovoçkin, Ukrayna Cumhurbaşkanı İdaresi Başkan Yardımcısı Yardımcısı Anna German, Ukrayna Dışişleri Bakanı Pyotr Poroşenko, Ukrayna’nın Moskova Büyükelçisi Konstantin Grişçenko, Ukrayna Milli İstihbarat Servisi Başkan Vekili Valeriy Horoşkovskiy ve diğer yetkililer yer alıyor.
Ziyaret sırasında Meçhul asker anıtına çelenk bırakması ve  Rusya Başbakanı Vladimir Putin ile bir araya gelmesi planlanan Yanukoviç,aynı bugün akşam saatlerinde Kiev’e geri dönecek.
Osman Bayramaliyev
 


QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.