SON DAKİKA
Hava Durumu

Yanukoviç Moskova’ya gidiyor

Haber Giriş Tarihi: 05.03.2010 09:14
Haber Güncellenme Tarihi: 05.03.2010 09:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yanukoviç Moskova’ya gidiyor
Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, bugün (5 Mart) resmi ziyaretle Moskova’ya gidiyor. Yanukoviç, Moskova ziyaretinden önce Rusya gazetecilerine verdiği demeçte Ukrayna’nın yeni cumhurbaşkanı olarak yapacağı ilk ziyaretlerin sıralamasında herhangi bir siyasi bir sebebin olmadığını kaydetti.
Ukrayna Cumhurbaşkanı olarak ilk ziyaretini 1 Mart’ta Brüksel’e yapan Yanukoviç, ziyaret grafiğinin gelen davetiyelere göre kurulduğunu anlattı. Yanukoviç, “Ben Avrupa Birliği (AB) tarafından 1 Mart’ta davet edildim. Bunun için oraya (Brüksel’e) 1 Mart’ta gittim. Başkan Medvedev (Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev) tarafından ise 5 Mart’ta davet edildim. 5 Mart’ta gideceğim. Ben hayatımda asla entrikacı olmadım. Bunun için bugün bu konuda siyaset yapmak istemiyorum” dedi.
Bunun yanısıra Yanukoviç, Ukrayna ile AB arasındaki ticaret hacminin Ukrayna ile Rusya arasındaki ticaret hacminin daha yüksek olduğunu belirterek Ukrayna’nın AB ile ilişkilerin geliştirilmesine büyük ekonomik ilgi duyduğunu kaydetti.
Yanukoviç, “AB’ye üye olan 27 ülke bizim ticari partnerlerimizdir. Bunun için aramızda çok sayıda problemler var. Bu problemlerin orada (Brüksel’de) çözülmesi gerekir. Bunun için ben Brüksel’e gittim” dedi.
Yanukoviç, Moskova ziyareti sırasında mutlaka doğal gaz konusuna değineceğini bildirmişti.
Osman Bayramaliyev


QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.