SON DAKİKA
Hava Durumu

Yanukoviç, Putin'den asker istediğini itiraf etti

Haber Giriş Tarihi: 03.04.2014 09:47
Haber Güncellenme Tarihi: 03.04.2014 08:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yanukoviç, Putin'den asker istediğini itiraf etti

Ukrayna’nın devrik Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Rusya’nın Rostov şehrinde, ‘Dojd’ televizyon kanalına verdiği röportajda Putin’den Ukrayna’ya asker göndermesini istediğini itiraf etti. Viktor Yanukoviç, bunu vatandaşları korumak için yaptığını açıkladı.

Yanukoviç: “Yandaşlarım bana, Kiev Meydanı’ndaki eylemcilere karşı ciddi tepki göstermem gerektiğini söylerken, ben buna karşı çıktım. Benim prensibim, hiçbir iktidar bir damla kana değmez. Bu yaklaşıma her zaman uydum. Meydandaki eylemcilere karşı silah kullanma emri vermedim” dedi.

Viktor Yanukoviç, Ukrayna’da iktidar yasa dışı yolu ile değiştiği için 25 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanı seçimlerin yasal olmayacağını söyledi.

Ukrayna’nın eski Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç: “Bu konuda yasal hiçbir şey yok. Bundan dolayı seçimlerin meşruluğu şüphe altında” diyerek Ukrayna’da Cumhurbaşkanı seçimlerin yapılması, ülkedeki durumu daha istikrarsız hale getireceğini belirtti.
Viktor Yanukoviç: “Parlamento ya da Cumhurbaşkanı seçimleri, Anayasa reformundan sonra yapılmalıydı. Cumhurbaşkanı seçimlerin acele yapılacağı için Ukrayna’da daha büyük istikrarsızlığa yol açacak ve belki ülkenin yok olmasına sebep olacak” dedi.

 3 Mart 2014 tarihinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde, Rusya temsilcisi Vitaliy Çurkin, Ukrayna’nın eski Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’in Putin’den Ukrayna’ya asker göndermesini istediğini bildirmişti. Çurkin, konuşması sırasında Yanukoviç’in 1 Mart 2014 tarihli yazısını göstermişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.