SON DAKİKA
Hava Durumu

Yanukoviç’ten Mogilyov’a Kırım Tatarları ile ilgili talimatlar-TEKRAR

Haber Giriş Tarihi: 13.11.2011 03:03
Haber Güncellenme Tarihi: 13.11.2011 03:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yanukoviç’ten Mogilyov’a Kırım Tatarları ile ilgili talimatlar-TEKRAR
KİEV (QHA) – Ukrayna Cumhurbaşkanı Yanukoviç, Kırım’ın yeni Başbakanı Anatoliy Mogilyov’a Kırım Tatarlarının sorunların çözümüne yeterli dikkati ayırma talimatı verdi.  
Cumhurbaşkanı Yanukoviç, Kırım Parlamentosunun Kırım’ın yeni başbakan adayını büyük çoğunlukla desteklemesini takdir ettiğini belirtti. Yanukoviç, "Kırım Parlamentosunun 80 milletvekilinden 76’sı Mogilyov’a oy verdi. Milletvekilleri bu kararı destekledi ve bu iyi bir işaret" dedi. “Kırım yönetimi Kırım Tatarların sorunlarına yeterince dikkat edeceğini kanıtladı.” diyen Viktor Yanukoviç, “Ben Mogilyov’a ‘Ne kadar önem vermek gerekirse o kadar önem göstermelisin.’ dedim. ‘Sen eski Başbakan Vasiliy Cartı’nın başlamış olduğu etkin bir işbirliğini devam ettirmelisin.’ Mogilyov, söylediklerimi olumlu karşıladı.” diye ilave etti.  
Cumhurbaşkanı Yanukoviç, KTMM Başkanı Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu’nun eleştirilerini “heyecan sözleri” olarak adlandırdı. Yanukoviç , “Her türlü siyasi önyargı ifadesinin pozitif tarafı olmaz, özellikle Kırım Tatarlar için. Cemilev’in siyasette yeterince tecrübeli birisi olduğunu bilerek, inanıyorum ki bunları duygusallıktan söyledi.” dedi.
Cumhurbaşkanı Yanukoviç, Kırım’ın yeni Başbakanı Anatoliy Mogilyov ve KTMM Başkanı Mustafa Kırımoğlu’nun işbirliğin yapıcı bulguları belirli bir işlerin başladıktan sonra görünür. Viktor Yanukoviç, "Ben olumlu ve pozitif işbirliği olacağından eminim.” dedi.
Anatoliy Mogilyov “Krımskaya Pravda” gazetesinde yayınladığı makalede Kırım’dan sürgünü aklamıştı.



QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.