SON DAKİKA
Hava Durumu

Yanukoviç: ''Timoşenko kuralları çiğnedi, Putin ise sorumlu değil''

Haber Giriş Tarihi: 15.06.2012 13:13
Haber Güncellenme Tarihi: 15.06.2012 13:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yanukoviç: ''Timoşenko kuralları çiğnedi, Putin ise sorumlu değil''
Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, The Time dergisine verdiği röportajda Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna eski Başbakanı Yuliya Timoşenko ile imzalanan ve Timoşenko’nun hapis cezasına çarptırılmasının nedeni olan gaz anlaşmalarından sorumlu olmadığını, Timoşenko’nun ise kuralları ihlal ettiğini açıkladı.
Yanukoviç, “Bu skandalın en başında ben Putin ile görüştüm ve ona: ‘Vladimir Vladimiroviç, Ukrayna halkının sizi suçlaması için bir neden yok. Siz kendi ülkenizin çıkarlarını koruyordunuz ve bunu çok güzel yaptınız’ demiştim” diye konuştu.
Yanukoviç Ukrayna Devlet Başkanı Putin ile yaptığı konuşmasını, “Kuralları ihlal eden Timoşenko idi. Söz konusu sözleşmeyi imzalamak için Timoşenko’yu nasıl ikna ettiğinizi, sunduğunuz argümanlar neler olduğunu bilmiyorum. Bu sizin bildiğiniz şey. Bu sizin sanatçılığınızdır. Şahsen ben, birinin sizi kuralları ihlal etmekle suçlayacağını tahmin edemiyorum.” şeklinde anlattı.
Yuliya Timoşenko, 2009 yılında Ukrayna-Rusya gaz anlaşmasını imzalarken yetkilerini istismar ettiği gerekçesiyle geçen yıl 7 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.