SON DAKİKA
Hava Durumu

Yanukoviç Türkiye’ye gidiyor

Haber Giriş Tarihi: 05.06.2012 10:53
Haber Güncellenme Tarihi: 05.06.2012 10:53
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yanukoviç Türkiye’ye gidiyor
Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç çalışma ziyareti için bugün (5 Haziran) Türkiye’ye gidecek. 
Ukrayna Cumhurbaşkanı İstanbul’da Avrupa, Orta Doğu, Kuzey Afrika ve Orta Asya Bölgesel Dünya Ekonomik Forumu (WEF) Zirvesine katılacak. Ziyaret Türkiye Hükümeti Başkanının daveti üzerine gerçekleşecek.
Viktor Yanukoviç, Avrupa Birliği’nin siyasi ve ekonomik gelişimiyle ilgili “Avrupa Entegrasyonun Geleceği” konulu oturumda yer alacak. Ukrayna cumhurbaşkanı, yapacağı konuşmada kıtada entegrasyon süreçlerinin daha da geliştirilmesi için ana hatları ve Ukrayna’da Avrupa öngörülerini anlatacak.
Ziyaretin programı Ukrayna Cumhurbaşkanın Dünya Ekonomik Forumu Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Schwap ve Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ile ikili görüşmeleri içeriyor.
Türkiye Hükümeti Başkanı ile yapılacak görüşmede Ukrayna Cumhurbaşkanı ve Türkiye Başbakanı tarafından yönetilen Ukrayna ve Türkiye Cumhuriyeti arasındaki Stratejik Yüksek Düzey Konseyi'nin ikinci toplantısı çerçevesinde ikili işbirliği konuları geniş bir yelpazede ele alınacak.
22 Aralık 2011 yılında Ukrayna Cumhurbaşkanın Türkiye ziyareti sırasında, anlaşmaların uygulanması konularını özel olarak görüşülecek.
22 Aralık 2011 yılında Türkiye ile Ukrayna arasında vize muafiyeti anlaşması imzalanmıştı.
Siyasi ilişkilerin dinamikleri, ekonomik ve ticari, enerji, ulaşım, askeri-teknik alanlarında işbirliğin genişlemesi konuları ele alınacak.
Viktor Yanukoviç Dünya Ekonomik Forumu Yönetim Kurulu Başkanı Klaus Schwab ile bir sonraki Bölgesel Dünya Ekonomik Forumu Zirvesini Ukrayna'da düzenlenmesi için görüşme yapacak.
 
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.