SON DAKİKA
Hava Durumu

Yanukoviç: ''Ukrayna-AB Ortaklık Anlaşması çalışmaları Aralık ayına kadar devam edecek''

Haber Giriş Tarihi: 16.11.2011 14:37
Haber Güncellenme Tarihi: 16.11.2011 14:37
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yanukoviç: ''Ukrayna-AB Ortaklık Anlaşması çalışmaları Aralık ayına kadar devam edecek''
KİEV (QHA) – Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç, Varşova’ya yaptığı ziyarette, Polonya Cumhurbaşkanı Bronislav Komorowski ve Almanya Cumhurbaşkanı Christian Wulff ile yapılan üçlü görüşmede Ukrayna-AB Ortaklık Anlaşması üzerinde yapılan çalışmaların Aralık ayında tamamlanacağını söyledi.

Ukrayna Cumhurbaşkanı İdaresinin verdiği bilgiye göre Yanukoviç, “Ben cumhurbaşkanlarına (Komorowski ve Wulff), müzakerelerin (Ukrayna-AB Ortaklık Anlaşması müzakereleri) 11 Kasımda tamamlandığını ve bu konuda sadece siyasi sorunların kaldığı konusunda bilgi verdim. Bu konuda en önemli sorun, anlaşmada Ukrayna’nın AB’ye üye olma perspektifleri ile ilgili bölümün şekillendirilmesidir. Bu konuda çalışmalar devam ediyor ve bu çalışma Ukrayna-AB zirvesinin yapılacağı Aralık ayına kadar devam edecek” dedi.

Yanukoviç, Ukrayna-AB Ortaklık Anlaşması içeriğinin şekillendirilmesi, bu anlaşmanın AB ülkeleri tarafından onaylanması sırasında önem taşıyacağını dile getirdi.

Yanukoviç, “Bunun için, bu perspektifin (Ukrayna’nın AB üyeliği perspektifi) anlaşmada açıklanacağı şeklin, Avrupa Birliği ülkelerinin kabul edeceği detayların ikili ilişkiler düzeyinde hissedilmesi çok önemli” dedi.
İlyas Ali

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.