SON DAKİKA
Hava Durumu

"Yaptırımlardan zarar gördüğümüze dair haberler Rus propagandasıdır"

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2015 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2015 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
"Yaptırımlardan zarar gördüğümüze dair haberler Rus propagandasıdır"

 

Letonya Dışişleri Bakanı Edgars Rinkēvičs, Rusya’ya karşı yaptırım uygulanması nedeniyle Avrupa Birliği’nin zarara uğrayacağına dair haberlerin Rus enformasyon propagandasının bir parçası olduğunu söyledi. 

Edgars Rinkēvičs, Delfı haber sitesine verdiği demeçte, “yaptırımlar nedeniyle en çok zarar görecek olan Letonya'dır”, “GSYİH yüzde 20 düşecek”, “kayıplar milyarları bulacak” gibi korkutmaları bir yıldan beri duyuyoruz” dedi.

 

İstatistik veriler ve ekonomik göstergelerin söz konusu hayal ürünlerini yalanladığını belirten Edgars Rinkēvičs, “Basının benzer haberlerini, Letonya’nın prensip tutumunu sarsmayı amaçlayan enformasyon propagandasının bir parçası olarak değerlendiriyorum” diye kaydetti.

Sadece bir ortakla çalışmanın güvenli olmaması sebebiyle yerel ticaretin diğer pazarlara yönlenmesi gerektiği fikrini paylaşan Rinkēvičs, ticaret alanında mevcut sorunların “Letonya’nın kötü dış politikasının” sonucu olmadığını, Ukrayna’da geçen yıl meydana gelen olayların sonucu olduğunu dile getirdi.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.