SON DAKİKA
Hava Durumu

Yasemin Adar Dünya şampiyonu oldu

Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda mücadele eden Türkiye'den Yasemin Adar, finalde Belaruslu Vasilisa Marzaliuk'u 5-4 yenerek altın madalya kazandı ve Dünya Şampiyonu oldu.

Haber Giriş Tarihi: 24.08.2017 01:09
Haber Güncellenme Tarihi: 24.08.2017 01:11
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yasemin Adar Dünya şampiyonu oldu

23 Ağustos'ta Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda mücadele eden Türkiye'den milli sporcu Yasemin Adar, finalde Belaruslu Vasilisa Marzaliuk'u 5-4 yenerek, altın madalya kazandı.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen organizasyonda adını finale yazdırarak, dünya şampiyonalarında finale çıkan ilk Türk kadın güreşçi olan Yasemin, Belaruslu rakibi Marzaliuk ile altın madalya mücadelesi verdi.

Karşılaşmaya iyi başlayan ve 2-0 öne geçen milli güreşçi, daha sonra rakibinin 4 puanına engel olamadı. Mücadelede 4-2 gerideyken 2 puan kazanan Yasemin, Belaruslu sporcunun antrenörünün itirazının reddedilmesiyle 1 puan daha aldı ve maçı 5-4 galip tamamladı.

Altın madalyaya uzanan Yasemin, Türkiye'nin kadınlarda dünya şampiyonluğu sevinci yaşayan ilk güreşçisi oldu.

Karşılaşma sonrasında düzenlenen törende Yasemin Adar'a altın madalyasını, Dünya Güreş Birliğinin (UWW) Türk yönetim kurulu üyesi Rodika Maria Yakşi verdi. İstiklal Marşı okunurken Yasemin Adar gözyaşlarını tutamadı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.