SON DAKİKA
Hava Durumu

Yatırımların Kırım Tatarlarını teğet geçmesini isteyen kim?

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2012 09:40
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2012 09:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yatırımların Kırım Tatarlarını teğet geçmesini isteyen kim?
Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı, Ukrayna milletvekili Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu, Kırım Başbakanı Anatoliy Mogilyov’un Kırım’a gelen yatırımların Kırım Tatarlarını teğet geçmesini istediğini söyledi.

Kırım Tatar Milli Meclisi’nin verdiği bilgiye Kırımoğlu, “Glavkom” adlı haber portalına verdiği söyleşide Mogilyov ile birlikte yaptığı Türkiye ziyareti sırasında Türkiye tarafının Kırım’a sıkı işbirliği teklif ettiğini, ancak Kırım tarafının bu konuda hiçbir şey yapmadığını söyledi. Kırımoğlu, “Ziyaret sırasında gayet yüksek düzeyde görüşmeler yapıldı. Görüştüğümüz Türk yetkililer bize: ‘Biz Kırım Özerk Cumhuriyeti ile işbirliği yapmaktan sevinç duyacağız. Üstelik orada bize kardeş olan bir halk yaşıyor.’ demişti. Ancak Mogilyov’un kendi menfaatleri var. Böyle bir işbirliğin çok büyük bir gelecek vaat etmesine rağmen bu ziyaretten sonra net adımlar atılmadı. Türkler, Mogilyov’un istediği şartları kabul etmez. Örneğin Türklerin sanayi tesislerini kurma konusunda yapılan görüşmelerde biz Kırım Tatarlarının istihdama, konuta, sosyal tesislerine, okullara ihtiyaç duyduğunu söyledik. Mogilyov ise ‘Bunları Kırım Tatarlarının olmadığı yerde yapalım.’ şeklinde bir tepki veriyor. Aklımızda ‘Bunlar Kırım Tatarları için yapılmazsa, niçin yapılsın?’ gibi soru geliyor. Yani, burada bizim menfaatlerimiz hesaba alınmıyor.” dedi.

Kırımoğlu, Mogilyov’un tutumunu yorumlarken “Mogilyov’un içinde Rus şovenizminin çok sağlam oturduğunu düşünüyorum. Bunun için yatırım çekme imkânı varsa, bu yatırımın Kırım Tatarlarını teğet geçmesini istiyor. Ancak bunu yapamaz.” dedi.

Tamila Karakaş, Osman Bayramaliyev
QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.