SON DAKİKA
Hava Durumu

Yemen'de 72 saatliğine ateşkes

Birleşmiş Milletler'in (BM) önerisiyle kararlaştırılan 72 saatlik ateşkes, Yemen genelinde yerel saatle dün 19 Ekim'de 23.59'da yürürlüğe girdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.10.2016 15:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.10.2016 15:21
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yemen'de 72 saatliğine ateşkes

Birleşmiş Milletler'in (BM) önerisiyle kararlaştırılan 72 saatlik ateşkes, Yemen genelinde yerel saatle dün 19 Ekim'de 23.59'da yürürlüğe girdi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Suudi Arabistan liderliğindeki koalisyon güçleri tarafından yapılan açıklamada, Yemen Cumhurbaşkanı Mansur Hadi'nin talebine uygun şekilde, insani ve tıbbi yardımların halka dağıtılması için ülke genelinde geçerli olacak çatışmaların durması anlaşmasının yerel saatle 23.59'da başladığı ve buna bağlı kalınacağı duyuruldu. Hatırlanacağı üzere Cumhurbaşkanı Hadi daha önce de ateşkese olumlu yaklaşacaklarını bildiren bir açıklama yapmıştı.

Ateşkese rağmen Yemen'de tehlikenin devam etmesinden dolayı hem havadan hem de denizden Husiler ile devrik lider Ali Abdullah Salih yanlılarının olası hareketliliklerine karşı karşı keşif uçuşlarının sürdürüleceği de bildirildi.

Bilindiği gibi 16 Ekim'de Londra’da bir araya gelen İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed tarafından ortak bir açıklama yapılmış, iç savaşın tüm şiddetiyle devam ettiği Yemen’deki çatışmanın ''uluslararası kaygıları artırdığını ve ölümlerin kabul edilemez" düzeyde olduğunu belirterek ateşkesin sağlanması ve Birleşmiş Milletlerin bu ateşkese öncülük etmesi gerektiği ifade edilmişti.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.