SON DAKİKA
Hava Durumu

Yemen için koşulsuz ateşkes çağrısı

İngiltere ve ABD, Yemen'de koşulsuz ateşkesin ilan edilmesi için çağrıda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2016 20:39
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2016 20:38
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yemen için koşulsuz ateşkes çağrısı

İngiltere ve ABD, Yemen'de koşulsuz ateşkesin ilan edilmesi için çağrıda bulundu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Londra’da bir araya gelen İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry ve Birleşmiş Milletler (BM) Yemen Özel Temsilcisi İsmail Vild Şeyh Ahmed tarafından bir orta açıklama yapıldı.

İç savaşın tüm şiddetiyle devam ettiği Yemen’deki çatışmanın ''uluslararası kaygıları artırdığını ve ölümlerin kabul edilemez" düzeyde olduğunu belirtilerek ateşkesin sağlanması ve Birleşmiş Milletlerin bu ateşkese öncülük etmesi gerektiği ifade edildi.

ABD Dışişleri Bakanı Kerry, Yemen’de tarafların ateşkesi kabul etmesi halinde BM Yemen Özel Temsilcisinin ayrıntılar üzerinde çalışıp ateşkesin yürürlük tarihini ilan edeceğini de bildirdi.

"Koşulsuz bir ateşkesi hayata geçirmenin ve müzakere masasına geçmenin zamanı geldi. Yemen’de şiddetin sona erdirilmesinin aciliyetini ne kadar vurgulasak az.” diyen Kerry, ateşkesin en kısa sürede yapılması gerektiğini ifade etti.

BM Yemen Özel Temsilcisi Şeyh Ahmed de taraflarla temas halinde olduğunu ve önümüzdeki günlerde ateşkese ilişkin daha net planlar oluşturulacağını umduğunu belirtti.

Kerry, Johnson ve Şeyh Ahmed’in açıklamaları, Londra’da Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil el-Cübeyr ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden üst düzey yetkililerle görüşmelerinden sonra yapıldı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.