SON DAKİKA
Hava Durumu

“Yeni bir soğuk savaş istemiyoruz...”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg: “NATO sadece Rusya’nın eylemlerine karşılık vererek savunmasını güçlendiriyor...”

Haber Giriş Tarihi: 21.05.2016 17:19
Haber Güncellenme Tarihi: 21.05.2016 17:23
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Yeni bir soğuk savaş istemiyoruz...”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya'yla yeni bir "soğuk savaş" istemediklerini ifade etti.

Polonya'nın TVN televizyonuna konuşan NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Uzun zamandır Rusya'nın silahlı kuvvetlerine yoğun yatırım yaptığını gözlemliyoruz. NATO sadece bu eylemlere karşılık vererek savunmasını güçlendiriyor.” açıklamasında bulundu.

NATO’nun askeri gerilimi tırmandırmaktan kaçındığını ve açık diyalogu desteklediğini ifade eden Stoltenberg, "Rusya ile aramızda artık soğuk savaşın ardından kurmaya çalıştığımız stratejik ortaklık söz konusu değil. Ancak bir çatışma da söz konusu değil. Yeni bir soğuk savaş istemiyoruz" diye konuştu.

İttifakın (NATO) doğu bölgelerini güçlendirme niyetini de değerlendiren Stoltenberg, "NATO'nun her türlü tehdit karşısında tüm müttefiklerini koruyacağına dair net bir sinyal veriyoruz. Bu NATO'nun temel mesajı ve temel gücüdür" dedi.

Stoltenberg, NATO'nun Avrupa'nın doğu bölgelerindeki askeri varlığının arttırılmasına ilişkin kararın, Temmuz (2016) başlarında Varşova'daki zirvede ele alınacağını da sözlerine ekledi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.