SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeni parlamento çalışmalarına olaylı başladı

Haber Giriş Tarihi: 12.12.2012 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 12.12.2012 12:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yeni parlamento çalışmalarına olaylı başladı
28 Ekimde yapılan seçim sonucunda seçilen 7. Dönem Ukrayna Parlamentosunun ilk toplantısı bugün olaylı şekilde başladı.

Özgürlük (Svoboda) ve Atavatan (Batkivşçına) - Birleşik Muhalefet milletvekilleri, Atavatan grubuna girmeyi reddeden baba-oğul Andrey ve Aleksandr Tabalov'un toplantı salonuna sokmadı.

İşadamı Aleksandr Tabalov, Atavatan listesinin 49. sırasından, oğlu Andrey ise Kirovograd’a bağlı 99 numaralı dar seçim bölgesinde Atavatan adayı olarak galip gelerek milletvekili seçilmişti. 11 Aralıkta Tabalovlar’ın Atavatan grubuna girmeyi reddettiği açıklandı. Bunun üzerine Atavatan grubu, Tabalovlar'a milletvekillikten istifa etmesini istedi.

Atavatan ve Özgürlük Partisi milletvekilleri, bugün yapılan 7.Dönem Ukrayna parlamentosunun 1. toplantısında Aleksandr ve Andrey Tabalov'u “Satılık etler (Ukrayna Parlamentosunda milletvekili grubundan ayrılanlar için kullanılan argo deyim), defolun!” sözleriyle karşıladı. Tabalovlar, toplantı salonuna giremedi.

Tabalovlar, partilerinden kaçmadıklarını, bundan dolayı milletvekillerinin neden böyle bir hareket yaptıklarını anlayamadıklarını ifade ettiler.

Batkivşçına milletvekilleri, toplantıya parmaklık arkasındaki Yuliya Timoşenko’nun resmi ve “Siyasi Mahkûmlara Özgürlük” yazısı bulunan siyah tişörtlerle, Özgürlük milletvekilleri ise Ukrayna milli giysisi olan işlemeli “vışıvanka” gömlek giyerek toplantıya katıldılar.

Toplantıyı 6. Dönem Ukrayna Parlamentosu Başkanı Vladimir Litvin açtı. Muhalif güçler, toplantıya katılan Başbakan vekili Nikolay Azarov’u ve bakan vekillerini “Rezaet!” şeklinde slogan atarak protesto etti.

İlk toplantıya, Ukrayna’nın eski Cumhurbaşkanı Leonid Kravçuk, Anayasa Mahkemesi hakimleri, Ukrayna Başsavcısı Viktor Pşonka iştirak ediyor.

İlyas Ali

QHA
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.