SON DAKİKA
Hava Durumu

Yeni parlamentonun ilk toplantısını Kırımoğlu açabilir

Haber Giriş Tarihi: 21.11.2014 09:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.11.2014 08:48
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yeni parlamentonun ilk toplantısını Kırımoğlu açabilir

Ukrayna Parlamento Başkanı Aleksandr Turçinov, Hazırlık Milletvekili Grubu’na 8. Dönem Ukrayna Parlamentosu’nun birinci toplantısının sadece en yaşlı milletvekili olan 80 yaşındaki Bölgeler Partisi üyesi Yefim Zvyagilskiy tarafından değil Ukrayna’nın farklı bölgelerinin saygın 3 temsilcisi tarafından açılmasını ve milletvekili yemininin okunmasını teklif etti.

Ukrayna Parlamentosu’nun resmi internet sayfasında yer alan habere göre Turçinov, 8. Dönem Ukrayna Parlamentosu’nun ilk toplantısının sadece Ukrayna'nın Doğusunun temsilcisi Yefim Zvyagilskiy tarafından değil Batı temsilcisi Yuriy Şuheviç ve ünlü toplum eylemcisi, Kırım Tatar halkının milli lideri ve Kırım Özerk Cumhuriyeti temsilcisi Mustafa Abdülcemil Kırımoğlu tarafından da açılmasının mantıklı olacağını dile getirdi.

Aleksandr Turçinov, “Parlamento toplantısının 3 kişi tarafından açılması Ukrayna Anayasası ve Parlamento Tüzüğü’ne aykırı değil. Ayrıca söz konusu 3 milletvekilinin yemini okuması, Ukrayna halkının birliğini sergileyecek ve ilgili konuda birçok olumsuz tartışmaları ortadan kaldıracak” dedi.

Aleksandr Turçinov, Ukrayna Parlamentosu’nun ilk toplantısının 2 Aralık tarihinde yapılabileceğini açıklamıştı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.