SON DAKİKA
Hava Durumu

Yuşçenko Bakanlar Kurulunu bütçeyı bilgisizce planlamakla suçladı

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2007 09:30
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2007 09:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Yuşçenko Bakanlar Kurulunu bütçeyı bilgisizce planlamakla suçladı
Ukrayna Cumhurbaşkanlığı basın servisinin bildirdiğine göre, Ukrayna Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko, hükümetin 2008 yılı için devlet bütçesi projesinin yapılışı sırasında kullandıkları makroekonomik göstergeleri düşük gösterdiğini düşünüyor.

Yuşçenko, Zakarpatya’ya yaptığı iş ziyareti sırasında gazetecilere “İlk başta nominal KDV büyüklüğü olmak üzere, Makroekonomik göstergeler yanlış hesaplanmakta, bu ise bütçe gelirinin ciddi önemsenmemesine neden olabilir ve dolayısı ile yıllık bütçe planlamasının yanlış yapılmasına neden olabilecek” dedi.

“2007 yılında hesaplanan KDV 85 milyar grivna (mutlak kdv’nin %14) idi. Devlet bütçesini az gösterme kültürü profesyonel olunmadığını gösterir. Dolayısıyla 2008 yılı bütçesinden başlayarak durdurulması gerek. KDV’nin %8 arttığı zaman onun %2,3 daha az olarak gösterilmesi dünya pratiğinde nadir görülüyor. Bunun yanlış olduğunu düşünüyorum.”

Cumhurbaşkan bir de, “hükümet yine borç işine başladığından” rahatsız olduğunu belli ederek, geçen bu borçların 10 milyar grivna olduğunu, bu yıl ise hükümet yine 8,5 milyar grivna almayı planlamış olduğunu söylüyor. Viktor Yuşçenko, hükümetin yürütmüş olduğu bu politikanın yanlış olduğunu düşünüyor. Yuşçenko, “Hükümet, bugün yapmış olduğumuz borçlanma, yükün ilerde çocuk ve torunlarımız omuzlarına eklememiz anlamına geldiğini anlaması gerekiyor” dedi.

Çeviri: Lilya Emiruseinova
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.