SON DAKİKA
Hava Durumu

YUŞÇENKO, HÜKÜMETİN BİR AN ÖNCE KURULMASINI İSTEDİ

Haber Giriş Tarihi: 12.06.2006 09:10
Haber Güncellenme Tarihi: 12.06.2006 09:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
YUŞÇENKO, HÜKÜMETİN BİR AN ÖNCE KURULMASINI İSTEDİ
Yuliya Timoşenko Bloğu, Bizim Ukrayna ve Ukrayna Sosyalist Partisi liderleriyle bir araya gelen Cumhurbaşkanı Viktor Yuşçenko, koalisyondaki görev dağılımının belirlenmesini istedi. Yurtdışı gezisinden döner dönmez, 9 Haziran Cuma akşamı, liderlerle görüşen Cumhurbaşkanı’nın basın sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, Yuşçenko, liderlere şu mesajı iletti:

"Seçim sonuçlarına göre, bu üç parti, seçmenlerin çoğunun desteğini kazanmıştır. Dolayısıyla, bu siyasî güçler, Başbakanlık bürosunda, Verkhovna Rada Başkanlığı’nda veya başka herhangi bir kamu görevinde yer alabilirler. Seçmenler, onlara bu yetkiyi vermiştir."

Yuşçenko, bakanlar kurulu listesinin nasıl belirlenirse belirlenrsin, atama yetkisinin, Ukrayna Anayasası’na göre cumhurbaşkanında olduğuna da işaret etti.

Viktor Yuşçenko, ABD Başkanı George W. Bush’un, Ukrayna’yı ziyaret etmesinin, hükümetin kuruluşundan sonra gerçekleşeceğine inandığını da kaydetti. Yuşçenko, Bush ile kesin bir ziyaret tarihi belirlemediklerini, Bush ile St. Petersburg’daki G-8 Zirvesi sırasında görüşebileceklerini ifade etti.

Bu arada, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Şurası Sekreteri Volodımır Gorbulin, Rada’nın “Sea Breeze-2006” askerî tatbikatını kabul etmemesi halinde, bu tatbikatların, yabancı güçlerin katılımı olmadan yapılacağını açıkladı. Öte yandan, İngiltere ile birlikte yapılacak “Tight Knot” askerî tatbikatı, Ukrayna ve İngiliz savunma bakanlarının ortak anlaşması ile ertelendi.
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.