SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD, Donbas’ın mayınlardan temizlenmesine yardımcı olacak

Donbas bölgesinin mayınlardan temizlenmesi için ABD Ukrayna’ya 6 milyon dolar yardım sağlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 26.01.2018 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 26.01.2018 10:39
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD, Donbas’ın mayınlardan temizlenmesine yardımcı olacak

Ukraynalı askerler ve Rusya tarafından desteklenen teröristler arasında çatışmaların sürdüğü Donbas bölgesinin mayınlardan temizlenmesi için ABD Ukrayna’ya 6 milyon dolar yardım sağlayacak.
 
Konu ile ilgili konuşan ABD Dışişleri Bakanlığı Siyasi ve Askeri Konulardan Sorumlu Bürosu’nun Silahların Yok Edilmesi ve Azaltılması Ofisi Müdürü Stanley Brown, gazetecilere yaptığı açıklamada, “Ukrayna ile ilgili bir dizi programımız var. İlk önce, ABD “Barış İçin Ortaklık” programını gerçekleştiriyor, bu program çerçevesinde Sovyetler zamanından kalan mühimmatı yok ediyoruz. Bunun yanı sıra ABD, cephe hattının mayınlardan temizlenmesi ile ilgili programı finanse ediyor. Bunun için 900 bin dolar ayırıyoruz. Bunun dışında Ukrayna’ya, mayından temizleme merkezininin kurulmasına yardımcı olacak projelere para ayırmaya karar verdik. Bunun dışında Ukrayna’ya danışma vermek için teknik ekspertizi finanse ediyoruz” diye kaydetti.
 
Geçen yıl bahse konu amaçlar için Ukrayna’ya 2 milyon doların ayrıldığını dile getiren Brown, bu mali yılda 6 milyon dolar yardım ayrılması planlandığını belirtti.
 
Brown, “Ayrıca yakın geçmişte, bir askeri depoda patlamalar meydana gelmesinden sonra Ukrayna’ya “hızlı tepki kuvvetleri” olarak adlandırılan bir “uzman ekibi” gönderdik. Nasıl bir yardım sağlayabileceğimizi araştırdık” dedi.
 
ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, ABD Silahlı Kuvvetleri’nin Ukraynalı askerlerle ortak tatbikat düzenlenmesinin planlandığını ekledi.
 
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Özel Gözlem Misyonu Başkan Yardımcısı Alexander Hug, 24 Ocak tarihinde gazetecilere yaptığı açıklamada, AGİT gözlemcilerinin Donbas’ta askeri eylemlerin sürdüğü bölgede mayın döşendiği yeni olaylar tespit ettiğini, bunun çatışmanın tırmandırmaya hazırlık yapıldığını gösterdiğini bildirdi. 

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.