SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD Genelkurmay Başkanı Dunford Çin’de

ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford Nükleer krizi görüşmek için Çin’e gitti.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2017 15:07
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2017 15:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Genelkurmay Başkanı Dunford Çin’de

Joseph Dunford, Asya’da başlayan ve bir anda tüm dünyaya korku salan ABD-Kuzey Kore arasındaki nükleer krizi görüşmek üzere Çin’e gitti.  Askeri tören ile karşılanan Dunford, Çinli mevkidaşı ile kameralara poz verdi.





KİM GERİ ADIM ATTI



İkili görüşmenin ana mesele Kuzey Kore ve nükleer oldu. Uzak Asya'daki durumu masaya yatıran komutanlar konuyla ilgili daha fazla gerginlik istemediklerini, temkinli yaklaşılması gerektiği konusunda mutabık oldular.



Görüşmenin devam ettiği saatlerde de Kuzey Kore'den geri adım mesajı gelmişti. Kuzey Kore haber ajansı KCNA'nın haberine göre; Kuzey Kore ordusunun kendisine sunduğu brifingi değerlendiren Devlet Başkanı Kim Jong-un, daha önce ilan edilen denemeyi"şimdilik" askıya aldığı bildirilmişti.



158379



Haberde, Kim'in füze denemesi için karar vermeden önce bir süre "muhataplarının hareketlerini izleyeceği" belirtilirken, bu sözlerin Çin ültimatomuna karşı geri adım olduğu belirtildi.



Çin'de yayınlanan bir gazetede yayınlanan makalede de, Kuzey Kore'nin olası bir nükleer savaş senaryosunda, savaşı başlatan taraf olmaması gerektiği, aksi taktirde en büyük destekçisi olan Çin'in Kuzey Kore'in yanında yer almayacağı açıklanmıştı.



En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.