SON DAKİKA
Hava Durumu

ABD uçağı Kırım’ın yakınlarında keşif uçuşu gerçekleştirdi

ABD Deniz Kuvvetlerine ait bir savaşı uçağı Rus işgali altındaki Sivastopol’e (Akyar) 40 kilometre kadar yaklaştı.

Haber Giriş Tarihi: 29.01.2018 19:09
Haber Güncellenme Tarihi: 29.01.2018 19:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD uçağı Kırım’ın yakınlarında keşif uçuşu gerçekleştirdi

ABD Deniz Kuvvetleri’ne ait bir adet EP-3E Aries II keşif uçağı, bugün 29 Ocak tarihinde Rusya tarafından işgal edilen Kırım civarı başta olmak üzere Karadeniz üzerinde uzun süreli keşif uçuşu gerçekleştirdi.
 
Batılı havacılık kaynaklarının gözlem verilerine göre ABD Deniz Kuvvetlerinin 157326 numaralı ve FARMR26 çağrı işaretli EP-3E Aries II keşif uçağı, Yunanistan’ın Girit adasındaki Souda Bay üssünden havalandı. Amerikan uçağı, Rusya tarafından işgal edilen Kırım’ın güney ve güneybatı kıyısı taraflarında, Karadeniz’in uluslararası sularında saatlerce uçuş gerçekleştirdi.
 
Uçağın bazen Rus işgali altındaki Sivastopol’e (Akyar) 40 kilometre kadar yaklaştığı ifade edildi.
 
Daha önce P-8A Poseidon deniz keşif uçağı ve RQ-4A Global Hawk stratejik dron uçağı olmak üzere iki başka Amerikan askeri uçağının da 7 Ocak tarihinde Rus işgali altındaki Kırım toprakları da kapsayan geniş çaplı bir keşif operasyonu gerçekleştirdiği bildirilmişti.
 
ABD Hava Kuvvetleri’ne ait 12-2050 numaralı RQ-4A Global Hawk stratejik insansız hava aracının, Donbas sınır çizgisi boyunca keşif gerçekleştirdiği ve daha sonra batı ucundan başlayarak Kerç Boğazı'na kadar birkaç saat boyunca Kırım'ın tüm sahillerinde uçuş yaptı. Aynı zamanda, ABD Deniz Kuvvetlerinin 168432 numaralı ve PS076 çağrı işaretli P-8A Poseidon uçağının, yarımadanın batısında ve güneyinde uçuş gerçekleştirdiği bildirilirken uçağın İtalyan Sicil adasındaki Sigonella hava üssünden ayrıldığı kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.