SON DAKİKA
Hava Durumu

Afrin'de hedef Darmık Dağı: Bombardıman başladı

Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Burseya Dağı'nın ardından Darmık Dağı hedef alınıyor. Bölgeye savaş uçaklarıyla bombardıman yapılıyor.

Haber Giriş Tarihi: 31.01.2018 12:17
Haber Güncellenme Tarihi: 31.01.2018 12:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Afrin'de hedef Darmık Dağı: Bombardıman başladı

Suriye'nin Afrin kentinde terör örgütü PYD/PKK'ya karşı yürütülen Zeytin Dalı Harekatı 12'nci gününde devam ediyor. Stratejik önemdeki Burseya Dağı'nın ele geçirilmesinin ardından Kilis'in karşısındaki Darmık Dağı ve çevresi hedef alınıyor.

Bölgeye bugün 31 OCak'ta TSK'ya bağlı 8 savaş uçağıyla bombardıman yapılmaya başladı.

Bombardımanın ardından TSK ve ÖSO güçlerinin, kara harekatına başlayarak bölgeyi terör örgütünden alması bekleniyor.

CNN Türk Muhabiri İsmail Umut Arabacı, operasyon sırasında canlı yayına bağlanarak bilgi verdi. Arabacı, operasyonlarda ilk kez silah sesleri duyduklarını ve çatışma yaşandığını aktardı. CNN Türk Muhabiri Arabacı operasyonu şu sözlerle anlattı:

"Darmık Dağı'nın eteklerinde ve zirvesinde bulunan PKK / PYD terör örgütlerinin mevzilerine yönelik operasyon sürüyor. Hem savaş uçaklarımız hem de topçularımız vurmaya devam ediyor.

İHA'larla anlık görüntüler alınıp koordinatlar belirleniyor. O koordinatlar savaş uçaklarına ve topçu birliklerine iletiliyor. Teröristlerin mevzileri ve kaçış noktaları vuruluyor.

Üç gündür bu hatta geliyor. Bugün ilk defa zaman zaman da silah sesleri geldi. Askeri birliklerin oraya girdiğini ve çatışma seslerinin geldiğini söyleyebiliriz."

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.