SON DAKİKA
Hava Durumu

AGİT gözlemcisine Donbas’ta cinsel taciz

AGİT’in Ukrayna’daki Özel Gözlem Misyonu, Luganks ve Donetsk illerinin geçici olarak Ukrayna yönetimi altında olmayan bölgelerindeki durum ile ilgili yeni raporunu yayınladı.

Haber Giriş Tarihi: 07.05.2017 13:19
Haber Güncellenme Tarihi: 07.05.2017 13:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AGİT gözlemcisine Donbas’ta cinsel taciz

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın gözlemcilerinden birisinin Ukrayna’ya ait olup işgalci Rusya yanlısı teröristlerin kontrolü altında olan bölgede cinsel tacize uğradığı bildirildi.
 
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’nın (AGİT) Ukrayna’daki Özel Gözlem Misyonu’nun Luganks ve Donetsk illerinin geçici olarak Ukrayna yönetimi altında olmayan bölgelerindeki durum ile ilgili yeni raporunda yer alan bilgiye göre, olay 5 Mayıs tarihinde meydana geldi. Özel Gözlem Misyonu’nun görevlilerinden bir kadının AK-47 tüfeği ile mücehhez bir terörist tarafından tacize uğradığı bildirilen raporda, teröristin talepleri yerine getirilene kadar gözlemci devriyesinin Petrovskiy yerleşim yerinden Razdolnoye yerleşim yerine doğru ilerlemesine izin vermeyeceği tehdidinde bulunduğu belirtildi. 



155268



Devriyenin başka bir yolu kullanarak bölgeden ayrıldığı ve olay hakkında Donbas’taki durumu gözlemlemek için kurulan Ortak Koordinasyon ve Kontrol Merkezi’ne bilgi verdiği ifade edildi.
 
Olay sırasında zarar gören gözlemcinin olmadığı bildirildi.
 
Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Ukrayna’daki Özel Gözlem Misyonu’nda 560’sı erkek 96’sı kadın olmak üzere toplam 656 gözlemci faaliyet gösteriyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.