SON DAKİKA
Hava Durumu

Bahreyn'de bombalı saldırı: 5 yaralı

Bahreyn'in başkenti Manama'da bugün, 2 Ekim'de gerçekleşen patlamanın ardından 5 polisin hafif şekilde yaralandığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 02.10.2017 22:59
Haber Güncellenme Tarihi: 02.10.2017 23:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Bahreyn'de bombalı saldırı: 5 yaralı

Bahreyn'in başkenti Manama'da bugün, 2 Ekim'de gerçekleşen patlamanın ardından 5 polisin hafif şekilde yaralandığı bildirildi. Ülkenin resmi haber ajansından alınan bilgilere göre şehir merkezine yakın Daih'de gerçekleşen saldırıda, Aşure Merasimi'ne katılan Şii vatandaşları korumakta olan polisler hedef alındı.



146199



Bahreyn İçişleri Bakanlığı'nın sosyal medya platformu Twitter'daki hesabı üzerinden yapılan açıklamada, saldırıyla ilgili olarak gerekli adımların atıldığı kaydedilirken, detaylı bilgiye yer verilmedi.



Bilindiği gibi daha önce haziran ayında Diraz köyünde gerçekleşen patlamada bir polis hayatını kaybetmişti. Diraz köyü, ülkedeki Şii topluluğun ruhani önderi olan Ayetullah İsa Kasım'ın memleketi olarak biliniyor. İçişleri Bakanlığı söz konusu saldırının sorumlusunun teröristler olduğunu belirtmişti. Nüfusun büyük bölümünün Şii olduğu Bahreyn, kraliyet ailesinin Sünni olması sebebiyle sık sık mezhepsel gerginliklerin odak noktası haline geliyor.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.