SON DAKİKA
Hava Durumu

Belarus muhalefeti: "Tatbikat işgale dönüşebilir"

Rusya ve Belarus’un ortaklaşa gerçekleştirdiği Batı-2017 askeri tatbikatı bugün 14 Eylül'de düzenlenmeye başladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.09.2017 16:09
Haber Güncellenme Tarihi: 14.09.2017 16:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Belarus muhalefeti: "Tatbikat işgale dönüşebilir"

Belarus Halk Cumhuriyeti Muhalefet Konseyi, Rus silahlı kuvvetlerinin “Batı 2017” tatbikatından sonrasında ülkelerinde bulunmasını işgal olarak tanımlamayı teklif ediyor.



Belarus Halk Cumhuriyeti Muhalefet Konseyi, 13 Eylül’de yayımladıkları açıklamada, “Minsk yönetiminin resmi açıklamasında belirtildiği üzere Rus birlikleri en geç 30 Eylül’de Belarus topraklarından çekilmeli. Aski taktirde Rus askeri birliklerinin ve askeri teçhizatının ülkede bulunması işgal olarak değerlendirilmeli.” ifadeleri kullanıldı.



Bunun dışında açıklamada Belarus’un işgalci ülke Rusya’yla ortak tatbikat düzenlemesi gerçeğinin ülkeye siyasi açıdan zarar verdiği ve uluslararası toplum gözünde irtibatını düşürdüğü de belirtildi.



159278



Bilindiği gibi Rusya ve Belarus, bugün 14 Eylül'de Batı-2017 isimli geniş ölçekli ortak askeri tatbikata başladıklarını duyurdu. Söz konusu tatbikatın Kırım'ın Rusya tarafından yasa dışı olarak işgal edildiği 2014 yılından bu yana gerçekleştirilen en büyük Rus tatbikatı olduğu kaydediliyor. Komşu ülkeler ve Doğu Avrupa, tatbikat nedeniyle kaygı duyduklarını belirten açıklamalarda bulundu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.