SON DAKİKA
Hava Durumu

Çağrı merkezleri müşteri bilgilerini Rusya’ya gönderiyordu

Ukrayna’nın Mıkolayiv ve Herson kentlerinde faaliyet gösteren yasa dışı çağrı merkezlerinin, müşteri bilgilerini Rus gizli servislere verdiğinden şüpheleniliyor.

Haber Giriş Tarihi: 05.10.2017 12:54
Haber Güncellenme Tarihi: 05.10.2017 13:16
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çağrı merkezleri müşteri bilgilerini Rusya’ya gönderiyordu

Ukrayna’nın Mıkolayiv ve Herson kentlerinde yasa dışı şekilde faaliyet gösteren ve Rusya ile Rus işgali altında bulunan Kırım’dan müşterilere hizmet veren çağrı merkezlerinin, müşteriler hakkındaki bilgileri Rus gizli servislerine verdiğinden şüpheleniliyor.

Ukrayna Güvenlik Servisi’nden (SBU) yapılan açıklamaya göre, Ukrayna'daki yasa dışı işi, harcamaları optimize etmek için Moskovalı bir şirket organize etti. Söz konusu çağrı merkezlerinin IP telefon teknolojisi ile hizmet verilen müşteriler arasında Rus ticari kuruluşlar ve belediye kuruluşları olduğu tespit edildi.

Merkezlerin müşterileri arasında Ukraynalı şirketlerin de olduğunun tespit edildiği belirtilen açıklamada, “Ukrayna Güvenlik Servisi çalışanları, çağrı merkezinin müşterileri arasında Ukraynalı şirketlerin de olduğunu tespit etti. Şimdi, söz konusu şirketlerin veri tabanlarının Rus gizli servislerinin siparişi ile Rus sunuculara kopyalanma olasılığı kontrol ediliyor. Mıkolayiv ve Herson'daki yasa dışı "şubelerde" yapılan aramalarda kolluk kuvvetleri, çağrı merkezlerinin işleyişinin yasa dışı olduğunu teyit eden evrakları ele geçirdi. Sunucu ekipmanı ve bilgisayar donanımı, Ukrayna vatandaşları hakkındaki bilgilerin Rusya Federasyonuna gönderildiğinin ve bu bilgilerin Rus gizli servisleri tarafından kullanıldığının teyit edilmesi için ekspertize gönderildi.” denildi.

Müşterilerin elektronik veri tabanının bulunduğu özel yazılımlar ile sunucu donanımının Rusya’da olduğu kaydedildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.