SON DAKİKA
Hava Durumu

Çin, ABD'nin THAAD sistemini durdurmasını talep etti

Çin, ABD'nin Güney Kore'ye kurduğu ve bugün itibarıyla operasyonel hale getirdiğini açıkladığı THAAD füze kalkanı sistemini acilen durdurmasını talep etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.05.2017 15:06
Haber Güncellenme Tarihi: 02.05.2017 15:06
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Çin, ABD'nin THAAD sistemini durdurmasını talep etti

Çin, ABD'nin Güney Kore'ye kurduğu ve bugün itibarıyla operasyonel hale getirdiğini açıkladığı THAAD füze kalkanı sistemini acilen durdurmasını talep etti. Washington ve Seul, Kuzey Kore'nin devam eden balistik füze denemeleri ve tehditlerine önlem olarak 2016 Temmuz'unda ülkeye THAAD bataryaları kurulmasına dair anlaşmaya varmıştı.



155365



Çin, kendi balistik füze kapasitesini zayıflatacağı ve bölgesel güvenlik dengesini bozacağı gerekçesiyle anlaşmaya sert tepki gösterdi. 



Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Geng Shuang yaptığı açıklamada, "Güney Kore'ye THAAD bataryaları kurulmasına son derece karşıyız ve ilgili tarafların acilen kurulumu durdurmasını talep ediyoruz. Çıkarlarımızı gözetmek amacıyla gerekli önlemleri alacağız." ifadelerini kullandı. Shuang ayrıca, bölgede nükleer faaliyetlerin durdurulmasını sağlamak için yegane uygulanabilir ve gerçekçi yolun sürekli diyalog kurmak ve istişareler yürütmek olduğunu belirtti. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.