SON DAKİKA
Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Askerlikte kırgınlık olmaz"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere bugün 21 Ağustos'ta Ürdün'e gitti. Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.08.2017 14:29
Haber Güncellenme Tarihi: 21.08.2017 14:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Askerlikte kırgınlık olmaz"

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere bugün 21 Ağustos'ta Ürdün'e gitti. Erdoğan'a, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat  Albayrak, Ulaştırma Denizcilik  ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan da eşlik etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın görev değişimi ile ilgili soruya Cumhurbaşkanı Erdoğan şu cevabı verdi: "Askerlikte kırgınlık kavramı gibi bir kavram  olmaz. Nerede görev verilirse asker gider görevini orada yapar. Şu anda zaten  Zekai Aksakallı'nın Özel Kuvvetlerdeki görev süresi de doldu. Kaldı ki bu da  aslında böyle bir süreyle de bağımlı olan bir şey de değildir. Bu yaklaşan YAŞ  toplantılarında da değerlendirmeler neticesinde 2. Kolordu'ya atamasıyla alakalı  ilgili birimler bu teklifi getirmiş vaziyetteler. Bundan sonraki süreçte de orada  bu görevini devam ettirecek."

Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'nın görevinin değişmesinden memnun olmadığı iddia edilmişti.

15 Temmuz darbe girişimi başarısızlıkla sonuçlanmasında önemli rol oynayan şehit astsubay Ömer Halisdemir’e ‘darbeci general’ Semih Terzi’yi öldürme emri veren ve Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı’nı yürüten Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı hafta sonu (20 Ağustos) bu görevinden alınarak Çanakkale-Gelibolu’daki 2. Kolordu Komutanlığı’na getirilmişti. Aksakallı'nın bu atamadan memnun olmadığı öne sürülmüştü.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.