SON DAKİKA
Hava Durumu

Esed'e bağlı Rejim güçleri Halep'te YPG kontrolündeki bölgeye girdi

Suriye rejim güçlerinin, Halep kent merkezinde YPG’nin kontrol ettiği Şeyh Maksud’a girdiği ileri sürüldü.

Haber Giriş Tarihi: 22.02.2018 13:53
Haber Güncellenme Tarihi: 22.02.2018 14:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Esed'e bağlı Rejim güçleri Halep'te YPG kontrolündeki bölgeye girdi

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Esed rejimine bağlı güçlerin Halep kent merkezinde terör örgütü YPG'nin kontrolünde bulunan Şeyh Maksud bölgesine girdiğini iddia etti.

Kentin üçte ikisi 2012’de Özgür Suriye Ordusu milislerinin eline geçmişti. Aynı dönemde Şeyh Maksud da YPG’nin kontrolüne geçmişti. Suriye ordusu kentte 2016 sonunda tekrar egemen olmuş ancak Şeyh Maksud’a girmemişti.

TSK’nın Halep’in kuzeyindeki Afrin’e yönelik Zeytin Dalı Harekatı’nı başlatmasının ardından Şeyh Maksud’dan Afrin’e güç kaydırdığı yönünde haberler gelmişti. Haberlerin ardından YPG’nin bölgenin kontrolünü Suriye ordu güçlerine bırakacağı konuşulmaya başlanmıştı.

Reuters’in bugünkü (22 Şubat) haberinde  de El-Halak, Bani Zaid ve Bustan El Başa semtlerinde Suriye ordu birliklerinin konuşlanmaya başladığını duyurdu. Haberde YPG ile Suriye ordusu arasındaki bir çatışma ya da anlaşmaya ilişkin açıklama yapılmadı.

Gece saatlerinde Suriye medyasında YPG’nin Esad rejimiyle varılan anlaşma doğrultusunda Halep’ten çekilerek Afrin’e doğru geçtiği iddia edilmişti.

Terör örgütü YPG ve Suriye rejimi bugüne kadar yaptıkları açıklamalarda herhangi bir anlaşmaya varıldığını yalanlıyordu.

 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.