SON DAKİKA
Hava Durumu

Irak özel kuvvetleri Musul görevini tamamladığını açıkladı

20 Nisan Cumartesi itibarıyla Musul'un batısındaki son mahallelerin de DEAŞ'ın elinden kurtarılmasıyla birlikte Irak özel kuvvetleri bölgede görevlerinin tamamlandığını açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2017 21:17
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2017 21:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Irak özel kuvvetleri Musul görevini tamamladığını açıkladı

20 Nisan Cumartesi itibarıyla Musul'un batısındaki son mahallelerin de DEAŞ'ın elinden kurtarılmasıyla birlikte Irak özel kuvvetleri bölgede görevlerinin tamamlandığını açıkladı. Musul'un batısındaki bazı mahallelerde devam eden çatışmalara ve bölgeden kaçan sivillere rağmen söz konusu açıklama dikkat çekici olarak değerlendiriliyor. 



156010



Özel kuvvetler sözcüsü Numan el-Sabah, bölgede ana görevlerini tamamladıklarını fakat başbakanın emriyle ihtiyaç duyulursa diğer herhangi bir kuvveti destekleme ihtimaline karşı hazır bulunduklarını beyan etti. Öte yandan bugün Bağdat ve güneydeki Basra bölgelerinde terör örgütü DEAŞ'ın bombalı saldırılarında en az 27 kişinin hayatını kaybettiği ifade edildi. Basra'daki canlı bomba saldırısında 8 kişi öldü, 41 kişi yaralandı. Bölgede gerçekleştirilen saldırıları internet üzerinden yapılan bir açıklamayla DEAŞ üstlendi ve Şiileri hedef aldıklarını açıkladı.



Başkent Bağdat'ın 550 kilometre güneydoğusundaki Basra, Irak petrolünün yüzde 70'inin kaynağı olması sebebiyle oldukça önemli bir bölge durumunda. Ayrıca Kuveyt ve İran'a sınırı bulunması ve körfeze olan çıkışı sebebiyle kritik bir jeopolitik konuma haiz. 

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.