SON DAKİKA
Hava Durumu

İsmail Gaspıralı yarışmasını kazananlar açıklandı

Haber Giriş Tarihi: 05.09.2013 09:59
Haber Güncellenme Tarihi: 05.09.2013 09:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
İsmail Gaspıralı yarışmasını kazananlar açıklandı

Kırım Kalkınma Vakfı tarafından ilkbaharda başlatılan İsmail Gaspıralı’nın yaşamı ve çalışmalarına adanan yarışmanın sonuçları açıklandı.

Kırım Kalkınma Vakfı Basın Servisinden verilen bilgiye göre sunulan çalışmaların çoğu bu yılki konuya uygun değildi, ancak vakfın yönetimi çalışmaların güncelliğini dikkate alınarak birçoğunun yarışmaya katılmasına izin verdi. Vakıf, ödül sayısını altıdan üçe kadar azaltmaya, bununla birlikte birincilik ödülünü 5 bin grivnaya (625 dolar), ikincilik ödülünü 3 bin grivnaya (375 dolar), üçüncülük ödülünü ise 2 bin grivnaya (250 dolar) çıkarılmasına karar verdi.

Yapılan değerlendirmeye göre “İsmail Gaspıralı’nın çalışma odası” ve “19.-20. yüzyıllar fotoğraflarında Bahçesaray” sergi projeleri ve “İsmail Gaspıralı Çiftliğini Yenileme Projesi” için Bahçesaray Tarih ve Kültür Doğal Parkı’na bağlı İsmail Gaspıralı Müzesi birincilik ödülünün sahibi oldu.

İkinci ödül, ATR televizyon kanalında yayınlan “İsmail Gaspıralı’nın Yaşamında Dönüm Noktaları”, “Büyük Kırım Tatar Eğitimcisi İsmail Gaspıralı’nın Fikirlerinde Dünya Görüşü İlkeleri ve Döneminin ‘Lanetli Soruları’”, “İsmail Gaspıralı’nın Entelektüel Mirasında Kadın Sorunu”, “Tercüman gazetesinin yayına başlamasının yıldönümü” programları için ATR televizyon kanalında yayınlanan “Tarih Sedası” programını hazırlayan ve sunan Kırım Mühendislik ve Pedagoji Üniversitesi Tarih ve Filoloji Fakültesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Gülnara Bekirova’ya verildi.

“Devrim Zamanında Ukrayna-Kırım Tatar Birliği: Gerçekleşmemiş Alternatif veya 1917 Yılının Temmuz Ayında Kırım Müslümanları Heyetinin Parlamentoya Gelmesinin Ardındaki Sır” tarihsel ve sosyo-politik konulu denemesi için Ulusal Ukrayna ve Dünya Tarihi Bilimsel Araştırma Enstitüsü Kırım Şubesi danışmanı, Taras Şevçenko Bilim Topluluğu üyesi Andrey İvanets üçüncülük ödülünün sahibi oldu.

Bahçesaray’daki Larichesse ve İsmail Gaspıralı Müzelerinin çalışanlarını teşvik etmek için 500 grivna (125 TL) tutarında 4 adet para ödül verildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.