SON DAKİKA
Hava Durumu

Lugansk’ta yeni mayın faciası

Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı teröristler tarafından işgal edilen bölgede tanksavar mayınına çarpması sonucu içinde insanların olduğu bir traktörün patladığı bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 01.05.2017 21:49
Haber Güncellenme Tarihi: 01.05.2017 21:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Lugansk’ta yeni mayın faciası

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Özel Gözlem Misyonu, Ukrayna’nın doğusunda Rusya yanlısı teröristler ve Ukraynalı askerler arasında çatışmaların devam ettiği bölgede 3 sivilinin mayın patlaması sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.
 
Özel Gözlem Misyonu’nun 30 Nisan tarihinde yayınlanan raporunda “28 Nisan tarihinde LNR’in (Lugansk Halk Cumhuriyeti terör örgütü) kontrolü altında olan Faşçevka yerleşim yerinde (Lugansk’tan güneybatıya doğru 60 kilometre) Özel Gözlem Misyonu patlama sonucu tamamen tahrip edilmiş bir römorklu traktör buldu. Büyük ihtimalle traktör tanksavar mayına çarptı” denildi.



155096



AGİT’in bildirdiğine göre Lugansk demiryolu şirketinin eski görevlisi olduğunu bildiren bir kişi, 24 Nisan tarihinde 6 demiryolu şirketi görevlisinin (40-60 yaşlarında 4 erkek ve 45 ile 55 yaşındaki 2 kadın) römorklu traktörde bulunduğunu bildirdi. Söz konusu traktörün mayına çarptığı belirtildi. Eski görevli bir kişinin hemen öldüğünü, ikisinin LNR’in kontrolü altında olan Perevalsk kasabasının hastanelerine sevk edildiğini bildirdi. Yaralanan iki kadının hastanede hayatını kaybettiği aktarıldı.
 
Hastanedeki personelin ve yaralananların birinin kardeşinin ve Faşçevka kasabasının birkaç sakininin gözlemcilere aynı bilgileri anlattığı belirtildi. Gözlemciler, Perevalsk hastanesinin kayıtlarını kontrol ederek yaralı 5 kişinin kabul edildiğini doğruladı. Hastane personeli 3 yaralının hastanede kalmaya devam ettiğini bildirdi.



155005



Bilindiği gibi, 23 Nisan tarihinde saat 10.17 sularında Lugansk ilinin işgal edilen bölgesindeki Prişib yerleşim yeri yakınında devriye gezmekte olan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Özel Gözlem Misyonu’nun aracının mayına çarpması sonucu patladığı bildirilmişti. Patlama sonucu ABD vatandaşı AGİT gözlemcisi hayatını kaybettiği, Almanya ve Çek Cumhuriyetleri vatandaşları olmak üzere 2 gözlemcinin yaralandığı belirtildi.
 
Ukrayna Güvenlik Servisi’nin Lugansk Bölgesi Müdürlüğü, Luganks ilinin işgal edilen bölgesinde Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Özel Gözlem Misyonu’nun aracının patlatılması nedeniyle Ukrayna Ceza Kanunu’nun 258. Maddesinin 3. Fıkrasına (İnsan ölümüne sebep olan terör saldırısı) binaen dava açtı.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.