SON DAKİKA
Hava Durumu

NATO’dan Ukrayna’ya ihale izni gelebilir

Ukrayna, NATO’nun ihalelerine katılması halinde NATO üye ülkeleri ve ortakları çıkarlarına ürün ile hizmet sağlanması için izin alabilecek.

Haber Giriş Tarihi: 30.05.2017 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 30.05.2017 17:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
NATO’dan Ukrayna’ya ihale izni gelebilir

NATO Destek ve Tedarik Ajansı, Ukrayna savunma sanayi şirketlerinin savunma ürünleri üreticileri listesine dahil edilmesi teklifinde bulundu. Ukrayna Devlet Savunma Sanayi İşletmesi “Ukroboronprom”un Basın Servisi’nden yapılan açıklamada, “Böylece devlet işletmesi Ukroboronprom, Random Brokerage Services programı çerçevesinde NATO üye ülkeleri ve ortaklarının çıkarına ürün ve hizmet sağlanmasına yönelik ihalelere katılma izni alabilecek.” denildi.



155511



Ukrayna’nın NATO misyonu temsilcileri, Ukrayna’nın NATO’nun Doğu Avrupa ortakları arasında benzer fırsatın teklif edildiği ilk ülke olduğunu, bunun NATO’nun Ukrayna’nın savunma sanayisinin imkanlarını tanımanın ve ülkeye olan güveninin arttığının göstergesi olduğunu kaydetti.
 
Ukroboronprom’a bağlı olan şirketlerin aktif şekilde uluslararası çalışma standartlarına geçtiğini, yüzde 70’inin ISO 9001 sertifikası aldığını ve AQAP 2000 kalite ve yönetim sisteminin uygulamaya sokulduğunu hatırlatan Ukroboronprom, bağlı 40 şirketin NATO’nun Master Catalogue of References for Logistics’e erişimi sağlandığını, bunun ulusal savunma sanayi şirketlerinin uluslararası silah piyasasına çıkmasını ve ithal ikamesi programını gerçekleştirmesini sağladığını belirtti.
 



Lojistik katalog ile çalışmaların Ukroboronprom’a Rus şirketleri yerine hızlı bir şekilde Avrupalı şirketleri bulmasına yardımcı olduğu ifade edildi.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.